Okra curry

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

Een pittige curry in Zuid-Indiaase stijl, lekker met rijst en een frisse salade. Ingredienten kun je vinden in de toko, surinaamse winkel of de op de markt

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 el olie of ghee (geklaarde boter)
400 g okra
1 tl gehakte gember
1 tl gehakte knoflook
1 groene peper; in stukjes
5 kerrieblaadjes
1 grote ui; gesnipperd
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl cucurma (geelwortel)
1 tl gemalen korianderzaad
zout
125 ml kokosmelk


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder de uiteinden van de okra`s en snij in stukken van een centimeter lengte

Verhit 2 el olie in een anti-aanbak pan of wok.

Bak de Okra`s op middelhoog vuur tot de snijvlakken bruin zijn.

Laat uitlekken op keukenpapier of in een vergiet.

Bereidingswijze

Verwarm de resterende olie in dezelfde pan.
Bak de gember, knoflook, peper en kerrieblaadjes; onder voortdurend roeren 2-3 minuten, op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe.
Bak het mengsel tot de ui glazig wordt.
Voeg de okra, cayennepeper, cucurma en koriander toe. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur door stoven.
Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel rustig koken tot het voldoende is ingedikt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten