Pompoensoep met gegrilde paprika

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013
  • Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

  • Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

  • Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

  • Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

  • Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

    Pompoensoep met gegrilde paprika

Dit is een heerlijke soep voor zowel in de winter als in de zomer. Ik heb dit recept gevonden op het internet en er een eigen draai aan gegeven. Het is een makkelijk recept die altijd smaakt. Ook lekker voor in je eentje (de rest kun je in kleine porties invriezen).

Bewaar eventueel de pompoenpitjes en laat ze goed drogen. Als je een tuin hebt zijn pompoenen zeer makkelijk te kweken, ik heb er afgelopen zomer een aantal mogen oogsten. Let er wel op dat ze veel ruimte in beslag nemen.

Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen groentebouillon te trekken als je er de tijd voor hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 (Hokkaido)pompoen
2 middelgrote uien
50 gram boter
750 ml water
1 bouillonblokje (groente)
250 ml kookroom (evt. light)
Gegrilde paprika uit pot (300-500 ml naar eigen smaak)

Om erbij te serveren: kaascrackers van geraspte oude kaas en/of rucola.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer
Dunschiller

Voorbereiding

1. Schil de pompoen met de dunschiller, haal de pitjes eruit en snijdt het in blokjes.
2. Ook de uien mogen grof worden gesneden.
3. Zet 750 ml water klaar.
4. Snijdt de gegrilde paprika in grove stukjes.

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan samen met de pompoenstukjes en ui en bak dit op middelhoog vuur totdat de pompoenstukjes een beetje zachter worden (5-10 min). Door ze wat langer te bakken, geeft het een heerlijke geur af en krijgt het een nog lekkerdere smaak, maar pas op dat ze niet aanbranden. Voeg vervolgens 750 ml water toe samen met het bouillonblokje en laat dit nog eens 20 min. zachtjes koken. Zodra de pompoenstukjes zacht zijn de pan van het vuur nemen en de gegrilde paprika toevoegen. Nu kun je met de staafmixer de soep pureren en daarna de room erbij doen. Nog even 5 min. op het vuur verwarmen en klaar is deze heerlijke soep.

Voor de kaascrackers (beste om dit ruim van tevoren te maken) de oven op 180 graden voorverwarmen. Geraspte oude kaas op bakpapier strooien en 10 min. in de oven zetten of totdat het een goudbruine korst heeft. Laten afkoelen zodat je het later makkelijk in stukken kunt breken om in de soep te dippen. Als je geen oude kaas lust kun je natuurlijk ook jonge of belegen geraspte kaas gebruiken, maar oude kaas vind ik beter passen bij het zachte en romige karakter van deze soep. Hier kun je ook weer variëren door de kaas te kruiden met bijvoorbeeld rozemarijn, sesamzaadjes of wat je gewoon in huis hebt en lekker vindt.

Bron

AH

Serveertip

Lekker als maaltijdsoep of in amuseglaasjes voor bij een high-tea of als voor- of tussengerecht.

Serveren met wat rucola op de soep en kaascrackers erbovenop. Ik maak er vaak een mini-quiche bij van rode paprika.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten