Indisch gekruid runder-stoofvlees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013
  • Indisch gekruid runder-stoofvlees

    Indisch gekruid runder-stoofvlees

    Indisch gekruid runder-stoofvlees

Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g doorregen runderlappen in blokjes
Zeezout
Zwarte peper
4 el zonnebloemolie
2 grote uien, in stukken
4 tenen knoflook, gehakt
25 g verse gember, gehakt
½ rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 el tomatenpuree
5 el ketjap manis
8 dl warme vleesbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan of slowcooker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250ºC. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen. Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen. De saus kan eventueel gebonden worden met allesbinder of maïzena. Voor de slowcooker of stoven op een gaspit moet je wel ruim 2 uur uittrekken voor de bereiding. Heteluchtoven gaat sneller.

Bron

Receptenkaartje keurslager

Serveertip

Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.

Laatste reacties

RobQuebec avatar
RobQuebec 08-04-2020

Ik maak het morgen in de slowcooker. We krijgen nog 15-20 cm sneeuw morgen. Is het Kerst of Pasen? Heb het vaker gemaakt en is ontzettend lekker.

yvansanten avatar
yvansanten 30-11-2015

Een aanrader! Heerlijk recept en super gemakkelijk zonder gekke ingrediënten te maken.

mobiel_1356634350 avatar
mobiel_1356634350 21-07-2013

Vandaag dit recept gemaakt terwijl het buiten 30 graden was, dus heel hard gehoopt dat t zou lukken.... ik moet zeggen, het resultaat was TOP!! Zeker voor herhaling vatbaar:-)

broulond avatar
broulond 20-02-2013

Zonet gemaakt in de snelkookpan. Heerlijk!!!!!! Groetjes Margriet

Tukker88 avatar
Tukker88 01-02-2013

Mmmmm, lijkt me heerlijk! we zijn dol op Indisch eten hier...ga het binnenkort proberen. Fijn weekend

Cecileg avatar
Cecileg 31-01-2013

Hoi Alex,ga dit vandaag maken. Ik wilde eerst een van je andere stoofpotten maken, maar nu ik deze zie toch maar eerst deze. Succes verzekerd!Groet Cecile

Karinn1 avatar
Karinn1 27-01-2013

Lijkt me heerlijk Alex. Neem ik graag mee. Gr Karinn

Lia56 avatar
Lia56 25-01-2013

Het lijkt me n heerlijk recept ga dit vandaag maken.

estherbakermans avatar
estherbakermans 25-01-2013

lijkt mij weer lekker alex ik neem hem dan ook mee ge esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten