1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Indisch gekruid runder-stoofvlees

Indisch gekruid runder-stoofvlees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

Ingrediënten 4 personen


800 g doorregen runderlappen in blokjes
Zeezout
Zwarte peper
4 el zonnebloemolie
2 grote uien, in stukken
4 tenen knoflook, gehakt
25 g verse gember, gehakt
½ rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 el tomatenpuree
5 el ketjap manis
8 dl warme vleesbouillon


Verder heb je nodig


Braadpan of slowcooker

Indisch gekruid runder-stoofvlees
Indisch gekruid runder-stoofvlees

Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250ºC. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen. Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen. De saus kan eventueel gebonden worden met allesbinder of maïzena. Voor de slowcooker of stoven op een gaspit moet je wel ruim 2 uur uittrekken voor de bereiding. Heteluchtoven gaat sneller.

Serveertip

Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.

Bron

Receptenkaartje keurslager



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top