Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

    Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

    Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta


Heerlijk mals stoofpotje qua smaak door de lekkere tomatensaus. Heerlijk op een portie pasta !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram (doorregen) riblappen
2 uien
2 teentjes knoflook
50 gram braadboter
1 eetl. bloem
2 theel. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
2 glazen rode wijn
1 pakje gezeefde tomaten (0,5 lt)
2 theel. suiker
sap en geraspte schil van 1/2 citroen
zout en versgemalen peper
2 vleestomaten
2 eetl. zwarte olijven, zonder pit
2 eetl. fijngehakte peterselie en/of ringetjes bosui
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 551,00 kcal
Koolhydraten 14,85 g
Eiwitten 40,07 g
Vetten 29,99 g
Benodigdheden
Braadpan met deksel of een slowcooker

Bereidingswijze

Snijd de riblap in grote blokken of vraag de slager dit voor u te doen. Snipper de gepelde uien grof. Snipper de gepelde knoflooktenen fijn. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verhit de boter in een pan die in de oven past en die geschikt is om op tafel te zetten. Braad de blokjes vlees met niet teveel tegelijk regelmatig omscheppend rondom bruin en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui in de braadboter omscheppend fruiten tot ze begint te kleuren. Laat de bloem, de knoflook, de tijm en de laurier kort meebakken. Blus af met de wijn en laat kort koken. Voeg de gezeefde tomaten, de suiker, de rasp en het sap van de citroen en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en schep de rundvleesblokjes door de saus. Zet een deksel op de pan en schuif 1,5 - 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Ontvel de vleestomaten door ze in te kruisen en circa 10 seconden in kokend water te dompelen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Neem de pan uit de oven, schep goed om en breng de saus zonodig verder op smaak met zout, peper, suiker en/of citroensap. Bestrooi het vlees kort voor het serveren met de blokjes tomaat, de plakjes olijf en de peterselie of de bosui.

Bron

Keurslager

Serveertip

Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten