Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2013
  • Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

    Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

    Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta


Heerlijk mals stoofpotje qua smaak door de lekkere tomatensaus. Heerlijk op een portie pasta !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram (doorregen) riblappen
2 uien
2 teentjes knoflook
50 gram braadboter
1 eetl. bloem
2 theel. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
2 glazen rode wijn
1 pakje gezeefde tomaten (0,5 lt)
2 theel. suiker
sap en geraspte schil van 1/2 citroen
zout en versgemalen peper
2 vleestomaten
2 eetl. zwarte olijven, zonder pit
2 eetl. fijngehakte peterselie en/of ringetjes bosui
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan met deksel of een slowcooker

Bereidingswijze

Snijd de riblap in grote blokken of vraag de slager dit voor u te doen. Snipper de gepelde uien grof. Snipper de gepelde knoflooktenen fijn. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verhit de boter in een pan die in de oven past en die geschikt is om op tafel te zetten. Braad de blokjes vlees met niet teveel tegelijk regelmatig omscheppend rondom bruin en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui in de braadboter omscheppend fruiten tot ze begint te kleuren. Laat de bloem, de knoflook, de tijm en de laurier kort meebakken. Blus af met de wijn en laat kort koken. Voeg de gezeefde tomaten, de suiker, de rasp en het sap van de citroen en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en schep de rundvleesblokjes door de saus. Zet een deksel op de pan en schuif 1,5 - 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Ontvel de vleestomaten door ze in te kruisen en circa 10 seconden in kokend water te dompelen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Neem de pan uit de oven, schep goed om en breng de saus zonodig verder op smaak met zout, peper, suiker en/of citroensap. Bestrooi het vlees kort voor het serveren met de blokjes tomaat, de plakjes olijf en de peterselie of de bosui.

Bron

Keurslager

Serveertip

Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 18-02-2018

Heerlijk stoofpotje!!! Lekker in de slowcooker klaargemaakt.

omajan avatar
omajan 19-02-2017

Gisteren deze heerlijke schotel gegeten. Super recept! Bedankt en groetjes Marianne

Lammy1954 avatar
Lammy1954 03-01-2015

Wat lijkt me dit een heerlijk recept! Ga het snel eens maken, bedankt voor het recept. Groetjes Lammy

Fressnapf avatar
Fressnapf 21-02-2013

Het klinkt stom, maar veel mensen lusten of moeten geen olijven, daar ben ik wel acher, ik lust er wel PAP van, HEERLIJK! Uir de vriezer gewoon opwarmen (doen wij ook) en je kan weer heerlijk smullen. geen probleem.

Eveline66 avatar
Eveline66 20-02-2013

Dit is een heerlijk recept, Alex. Dank hiervoor. Afgelopen weekend gemaakt en er zit nog een portie in de vriezer. En die olijven moeten er echt in, geeft een heerlijke smaak. Van 2 eetlepels olijven heb ik 15 olijven gemaakt, dat kan het recept zeker hebben. Lekker met pasta (Pipe regatta) en de rode wijn die over blijft, smullen......

Fressnapf avatar
Fressnapf 02-02-2013

Zooo dames die zit ! Hulde voor jullie !

Eveline66 avatar
Eveline66 02-02-2013

Lijkt me heerlijk. Zeker eens proberen........met olijven natuurlijk

zizypha avatar
zizypha 02-02-2013

Ach wat een olijvengezever.[br] Gewoon proberen mensen, hak ze dan fijn. Je hoeft niet altijd alles te vertellen wat erin zit. Het gaat om alle smaken tesamen.

Fressnapf avatar
Fressnapf 02-02-2013

Weer die klote Hollanders die zweren bij een plakje ham en jonge kaas. Smakeloos, van smaken hebben ze nog nooit gehoord. Wat de boer niet kent vreet hij niet.

jikke2 avatar
jikke2 02-02-2013

Deze ga ik zeker ook proberen, maar zonder olijven

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten