
4 sukadelapjes van circa 200 g per stuk
4 peperkorrels
2 jeneverbessen
2 kruidnagels
1 stukje foelie
2 blaadjes laurier
1 grote ui, gesnipperd
1 wortel, in stukken
3 dl rode wijn
zout en peper
2 el boter
3 dl warme vleesbouillon van tablet of uit pot
Voor de bloemkool:
1 bloemkool, in roosjes verdeeld
2 el olijfolie
3 tenen knoflook, gesnipperd
verse korianderblaadjes, gehakt
Braadpan of slowcooker, wok
Deze is ook erg smakelijk. De gewokte bloemkool is geweldig, heel anders van smaak dan gewone gekookte bloemkool roosjes, maar dat komt door gebruik van knoflook en korianderblaadjes. Dit is bloemkool met smaak en hij is lekker knapperig door het wokken. Leuk om zo bloemkool te eten.
Leg de sukadelapjes in een platte schaal, kneus de peperkorrels en de jeneverbessen en doe alle kruiden, ui en wortel bij het vlees. Giet de wijn erover en laat het vlees zo een nacht of dag staan. Haal het vlees uit de marinade, dep het goed droog en bestrooi met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak de sukadelapjes om en om bruin. Blus af met de gezeefde marinade en vul aan met de warme vleesbouillon tot het vlees een vingerkootje onder staat. Laat alles met een goed sluitend deksel op de pan langzaam aan de kook komen op een middelhoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het vlees in circa 2 uur of meer gaar sudderen. Gebruik eventueel een vlamverdeler. Blancheer ondertussen de bloem¬koolroosjes een minuut in kokend water met zout, spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olie in een wok en roerbak op zacht vuur de bloemkool samen met de knoflook 2 minuten. Bestrooi voor het opdienen met zout en peper en korianderblaadjes. Schep het gare vlees voorzichtig uit de pan. Breng de jus aan de kook en bind deze zonodig met wat ijskoude klontjes boter of allesbinder.
Lekker met gebakken aardappels.
Kaartje keurslager
Eveline66 17-03-2013
Vorige week gemaakt, smaakt lekker zeg.
estherbakermans 25-01-2013
lijkt mij ook weer erg smakelijk gr esther