1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Sukadelapjes met roergebakken bloemkool.

Sukadelapjes met roergebakken bloemkool.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2013

Ingrediënten 4 personen


4 sukadelapjes van circa 200 g per stuk
4 peperkorrels
2 jeneverbessen
2 kruidnagels
1 stukje foelie
2 blaadjes laurier
1 grote ui, gesnipperd
1 wortel, in stukken
3 dl rode wijn
zout en peper
2 el boter
3 dl warme vleesbouillon van tablet of uit pot

Voor de bloemkool:
1 bloemkool, in roosjes verdeeld
2 el olijfolie
3 tenen knoflook, gesnipperd
verse korianderblaadjes, gehakt


Verder heb je nodig


Braadpan of slowcooker, wok


Sukadelapjes met roergebakken bloemkool.
Sukadelapjes met roergebakken bloemkool.

Deze is ook erg smakelijk. De gewokte bloemkool is geweldig, heel anders van smaak dan gewone gekookte bloemkool roosjes, maar dat komt door gebruik van knoflook en korianderblaadjes. Dit is bloemkool met smaak en hij is lekker knapperig door het wokken. Leuk om zo bloemkool te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de sukadelapjes in een platte schaal, kneus de peperkorrels en de jeneverbessen en doe alle kruiden, ui en wortel bij het vlees. Giet de wijn erover en laat het vlees zo een nacht of dag staan. Haal het vlees uit de marinade, dep het goed droog en bestrooi met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak de sukadelapjes om en om bruin. Blus af met de gezeefde marinade en vul aan met de warme vleesbouillon tot het vlees een vingerkootje onder staat. Laat alles met een goed sluitend deksel op de pan langzaam aan de kook komen op een middelhoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het vlees in circa 2 uur of meer gaar sudderen. Gebruik eventueel een vlamverdeler. Blancheer ondertussen de bloem¬koolroosjes een minuut in kokend water met zout, spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olie in een wok en roerbak op zacht vuur de bloemkool samen met de knoflook 2 minuten. Bestrooi voor het opdienen met zout en peper en korianderblaadjes. Schep het gare vlees voorzichtig uit de pan. Breng de jus aan de kook en bind deze zonodig met wat ijskoude klontjes boter of allesbinder.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels.

Bron

Kaartje keurslager



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top