1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Veggie pompoensoep

Veggie pompoensoep

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2013

Ingrediënten 2 personen


Flessenpompoen (minder zetmeel dan gewone pompoen en lichter verteerbaar)
het wit van 3 preien
2 cm. gember, geraspt
knoflook naar smaak
halve knolselderij
wat stelen (of blad) van lavas (maggiplant) en/of van peterselie (ik vries s`zomers de stelen in in boterhamzakjes, kan ik de hele winter in mijn soepen gebruiken)
scheutje olie
kippenbouillon, liefst zelf getrokken van een soepkipje, en na afkoeling vet eraf geschept
kruiden naar smaak (kerrie)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de prei in ringen. Maak de flessenpompoen schoon en snijd hem in blokjes van 2 cm. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes van 2 cm.
Doe een scheutje olie in een grote pan, en bak hierin de prei met knoflook aan, al roerend.
Voeg al roerend de pompoen en knolselderij toe, samen de geraspte gember.
Voeg de bouillon toe en de resterende groentes. Voeg de kruiden (bijvoorbeeld kerrie) toe. Leg de stelen lavas en de peterselie in de soep, deksel erop, gaar stoven.
Daarna kun je de stelen eruit halen (geeft lelijke kleur) en de staafmixer erin zetten.
Als je het niet zo fijn wilt er eerst een paar soeplepels uit halen, en die na het mixen weer toevoegen.
De knolselderij maakt de soep heerlijk romig

Serveertip

Variaties om erbij te doen:
gele of rode paprika
wortel
bataat

Bron

Paleodieet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erikahz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erikahz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top