Gevulde forel met bulgur

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gevulde forel met bulgur

    Gevulde forel met bulgur

    Gevulde forel met bulgur

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet. Kijk voor meer informatie op www.hellofresh.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 hele forel
8 citroenen
8 verse takjes bladpeterselie
8 sjalotjes
300g bulgur
2 courgettes
4 tomaten
3 bouillonblokjes
4el olijfolie
4tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier of aluminiumfolie
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

2. Snijd de citroen in schijven en de peterselie en sjalotten fijn. Spoel de forel af onder de kraan. Open de forel, besprenkel de binnenkant met peper en zout en vul deze met de plakjes citroen en de helft van de peterselie. Leg de forel op een stuk bakpapier of aluminiumfolie, strooi de helft van de sjalot snippers er overheen en besprenkel met de helft van de olijfolie en nog wat peper en zout indien gewenst. Vouw het pakketje dicht en leg in het midden van de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

3. Breng 1 liter water aan de kook en los hier het bouillonblokje in op. Leg vervolgens het zakje bulgur in het water en laat ongeveer 7 minuten bij laag vuur koken. Haal het zakje uit de bouillon, laat het uitlekken en trek het open. Voeg de bulgur later in het recept toe aan de groente.

4. Was de overige groenten. Snijd de courgette in kleine blokjes en de tomaat in parten.

5. Verhit de andere helft van de olie in de wok of hapjespan en fruit de overige sjalot snippers gedurende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de courgetteblokjes, paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe en bak het geheel 3 minuten. Voeg als laatste de tomaatparten toe en roerbak nog 2 minuten.

6. Haal ondertussen de forel uit de oven, open de pakketjes en zet voor nog 5 minuten terug in de oven.

7. Voeg de gekookte bulgur toe aan de wok of hapjespan, evenals het grootste deel van de achtergehouden peterselie en bak alles nog 2 minuten.

Serveertip

8. Verdeel het over de borden. Haal de vispakketten uit de oven en serveer bij de bulgur. Besprenkel met de overgebleven peterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

HelloFresh avatar
HelloFresh

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten