Amerikaanse hamburgers
- Amerikaans,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 24-01-2013
Bereidingswijze
Schil en snijd de uien in ringen. Doe olie in een koekenpan of hapjespan en bak op een laag vuur de uiringen in circa 10 min. totdat ze zacht worden. Haal de uiringen uit de pan en laat ze afkoelen. Doe het brood in een blender of keukenmachine en maal het fijn. Doe het gehakt, de uiringen, het gemalen brood, het ei en een hand vol verse geschaafde parmesaanse kaas in een schaal en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout uit de molen. Verdeel het gehaktmengsel in 6 gelijke ballen. Maak je handen nat en rol de ballen naar burgervormige lappen van ongeveer 2 cm. dik. Besprenkel de hamburgers met een beetje olijfolie. Pak de hamburgers in met aluimiumfolie en laat ze circa 60 min. in de koelkast stevig worden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties