Amerikaanse hamburgers

  • Amerikaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-2013

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr gehakt
4 sneedjes brood (zonder korst)
2 rode uien
Parmezaanse kaas
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil en snijd de uien in ringen. Doe olie in een koekenpan of hapjespan en bak op een laag vuur de uiringen in circa 10 min. totdat ze zacht worden. Haal de uiringen uit de pan en laat ze afkoelen. Doe het brood in een blender of keukenmachine en maal het fijn. Doe het gehakt, de uiringen, het gemalen brood, het ei en een hand vol verse geschaafde parmesaanse kaas in een schaal en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout uit de molen. Verdeel het gehaktmengsel in 6 gelijke ballen. Maak je handen nat en rol de ballen naar burgervormige lappen van ongeveer 2 cm. dik. Besprenkel de hamburgers met een beetje olijfolie. Pak de hamburgers in met aluimiumfolie en laat ze circa 60 min. in de koelkast stevig worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten