Kaaskroketten ( 8 stuks )
- Nederlands, Borrelhapje
- 30-60 min.
De moeder van een vriendin maakte dit heel vaak en ik was er al als kind gek op.
Pas kreeg ik het recept van mijn vriendin , ze zijn onweerstaanbaar !!
Ingrediënten
25 gr ( room ) boter25 gr bloem
2 dl melk
200 gr oude , geraspte kaas
zout / peper
nootmuskaat
paneermeel
1 eiwit
Frituurolie
Benodigdheden
FriteuseVoorbereiding
Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor.
Schenk de helft van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
Herhaal dit tot alle melk is opgenomen en laat de saus even doorkoken.
Neem de pan van het vuur en roer de kaas door de saus.
Breng het mengsel op smaak met zout , peper en nootmuskaat.
Laat het mengsel uitgespreid op een bord afkoelen.
Bereidingswijze
Snij het afgekoelde geheel in 8 punten.
Schep een punt op een lepel en maak daar een kroket van.
Wentel deze door de paneermeel ( zorg dat de kroketten geen barsten vertonen ) .
Klop het eiwit met 1 eetl water los en wentel de kroket door dat mengsel en daarna weer door de paneermeel.
Verhit het frituurvet tot 180 graden en frituur per keer ongeveer 4 kroketten.
Eet smakelijk !!
Bron
Moeder vriendin