1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2013

Ingrediënten 5 personen


1 kg. konijn (in stukken),
2 fl. kriek (of bruin bier),
400 gr. gedroogde pruimen,
3 grote uien,
1 eetl. mosterd,
1 takje tijm,
enkele blaadjes laurier,
peper & zout,
50 gr. boter.



Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

de ingrediënten

de ingrediënten
Konijn op z′n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

de uien in de pan

de uien in de pan
Konijn op z′n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

konijn aanbraden

konijn aanbraden
Konijn op z′n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

konijn terug in de pan, bier erbij

konijn terug in de pan, bier erbij
Konijn op z′n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

de tijm, laurier en mosterd erbij

de tijm, laurier en mosterd erbij
Konijn op z′n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

als laatste de pruimen

als laatste de pruimen
Konijn op z′n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

klaar!!!!

klaar!!!!
Konijn op z′n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

en smullen maar

en smullen maar
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

het kookboek

het kookboek
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

buitenkant restaurant

buitenkant restaurant
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

smakelijk eten

smakelijk eten
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams
Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet...........
Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer

N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bak de stukken konijn bruin in wat boter en kruid met peper en zout. (je kan de kop en lever meebakken voor meer smaak)

- Na ongeveer 5 minuten haal je de stukken uit de pot (het konijn moet goudbruin gekleurd zijn).

- Snijd de uien half grof en stoof ze bruin in dezelfde pot.

- Doe het konijn weer terug in de pot.

- Voeg nu het bier toe, bij voorkeur kriek, maar je kan ook ander donker bier gebruiken.

- Voeg de tijm en laurier en mosterd toe, dan ook de gedroogde pruimen.

- Laat alles op een zacht vuurtje een uurtje (of langer) sudderen.

Serveertip

Serveer met appelmoes en frieten, natuurlijk zelf gemaakt.
Drink er hetzelfde bier bij waarmee je het hebt klaargemaakt

Kijk voor stoofvlees op z`n Vlaams http://www.smulweb.nl/recepten/1406186/Stoofvlees-op-zn-vlaams-de-vlaamsche-pot

Bron

Uit het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken`" van Mario Cattoor.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top