1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Overheerlijke uiensoep

Overheerlijke uiensoep

Door: hedy1962

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013

Ingrediënten 6 personen


Een stuk schenkel of knieschijf
1 l vleesbouillon ( of pak Honig uiensoep )
600 gr uien in ringen gesneden
3 knoflookteentjes
1 eetl olijfolie
10 gr boter
Flinke scheut rode wijn
2 laurierblaadjes
1 1/2 theel tijmblaadjes
Zout/ peper uit de molen
6 sneetjes stokbrood of witte boterhammen ( zonder korst )
125 gr geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Koekenpan en soeppan , oven, vuurvaste soepkommen


Dit is een HEERLIJK recept voor uiensoep , waar ik een groot liefhebber van ben.
Als ik een pan voor familie en vrienden maak , is hij zo leeg.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en in ringen snijden.
De schenkel of knieschijf met 1 l water opzetten en op zacht vuur laten trekken ( ong 2 uur )

Bereidingswijze

Bak de uien en de knoflook in 15 min op zacht vuur in de hete olie en boter.
Voeg tijm , laurier, zout , peper en wijn toe en laat de wijn verdampen.
Voeg dan de bouillon toe en breng alles aan de kook en laat de soep met het deksel schuin op de pan ca 35 min zachtjes koken , roer af en toe.
Verdeel de soep in vuurvaste kommen , leg er een broodje in en doe er de geraspte kaas overheen.
Laat de kaas even gratineren en smullen maar.

Serveertip

Serveer de soep met stukken Turks brood met kruidenboter of aiolli-dip.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top