Een stuk schenkel of knieschijf
1 l vleesbouillon ( of pak Honig uiensoep )
600 gr uien in ringen gesneden
3 knoflookteentjes
1 eetl olijfolie
10 gr boter
Flinke scheut rode wijn
2 laurierblaadjes
1 1/2 theel tijmblaadjes
Zout/ peper uit de molen
6 sneetjes stokbrood of witte boterhammen ( zonder korst )
125 gr geraspte oude kaas
Koekenpan en soeppan , oven, vuurvaste soepkommen
Dit is een HEERLIJK recept voor uiensoep , waar ik een groot liefhebber van ben.
Als ik een pan voor familie en vrienden maak , is hij zo leeg.
Uien pellen en in ringen snijden.
De schenkel of knieschijf met 1 l water opzetten en op zacht vuur laten trekken ( ong 2 uur )
Bak de uien en de knoflook in 15 min op zacht vuur in de hete olie en boter.
Voeg tijm , laurier, zout , peper en wijn toe en laat de wijn verdampen.
Voeg dan de bouillon toe en breng alles aan de kook en laat de soep met het deksel schuin op de pan ca 35 min zachtjes koken , roer af en toe.
Verdeel de soep in vuurvaste kommen , leg er een broodje in en doe er de geraspte kaas overheen.
Laat de kaas even gratineren en smullen maar.
Serveer de soep met stukken Turks brood met kruidenboter of aiolli-dip.
hedy1962 11-04-2013
Een reactie van marretjem : Hedy , we hebben gesmuld van je uiensoeprecept !
Na een lange koude wandeling was het een heerlijkheid.
dank je wel !
adeline43 29-01-2013
Hoi, ik neem je recept mee.Mijn man is gek op uiensoep.Bedankt, groetjes Adeline