Oosterse kipburger

  • Fusion,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013
  • Oosterse kipburger

    Oosterse kipburger

    Oosterse kipburger

  • Oosterse kipburger

    Oosterse kipburger

    Oosterse kipburger

Een recept van Ching-He Huang. Zij geeft een Oosterse draai aan de van oorsprong Zuid-Afrikaanse kipburger. Het recept wordt hier thuis inmiddels tot de favorieten gerekend. (Je maakt het net zo snel voor vier personen als voor twee.)
Ik gebruik -afwijkend van het originele recept- de heerlijke Chilli jam van Louise/Alidada als basis voor de zoete chili-ketchup, want die heb ik toch al in potjes staan. Heb je die niet gemaakt/ in huis, hanteer dan het originele recept, of gebruik voor een supersnelle schwindelversie een beetje zoete, Oosterse chilisaus uit een fles.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
voor de kipburgers
300 gram kipfilet, in ragfijne blokjes
2 grote bosuien, fijngesneden
1 tl citroensap
1 tl rijstazijn
1 tl maïzena
1 tl bruine basterdsuiker
1 ½ tl lichte sojasaus
1 ½ tl sesamolie
zout en versgemalen peper
• 2 el olijfolie om te grillen
voor de zoete chili jam van Ching-He Huang:
5 el kristalsuiker, 2 fijngehakte middelgrote rode pepers en 1 dl water
• 2 el tomatenketchup
• 4 el mayonaise
• slablaadjes
• 1 vleestomaat in plakken
• 2 sesambolletjes, geroosterd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Als je zelf nog een chili jam wil maken, begin je daarmee: Breng het water in een steelpan aan de kook, voeg de suiker toe en laat die oplossen. Roer de chilipepers door de suikersiroop en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken. Pureer de massa met de staafmixer of in een blender. De saus wordt bij het afkoelen nog dikker.

Bereidingswijze

Vermeng alle ingrediënten voor de kipburgers (dus zonder de olijfolie) in een schaal en kneed er 2 flinke burgers van. (Ik heb de kipfilet blokjes na het hakken nog even in de keukenmachine gedaan op de pulseer stand voor een iets fijner resultaat.)
Verhit een grote grillpan op halfhoog vuur, bestrijk met olijfolie en bak de kipburgers aan beide zijden tot ze gaar (en ondoorschijnend wit) zijn, reken 8-10 minuten.

Roer 2 el tomatenketchup door de chili jam in een kommetje.
Snijd de broodjes doormidden en rooster ze lichtjes. Besmeer ze met mayonaise. Leg wat sla en tomaat op de onderkant en leg de kipburger erop. Smeer een dot chili ketchup op de burger en leg het bovenste deel van het broodje erop.

Bron

China Modern

Serveertip

Lekker met frites van zoete aardappels

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 08-08-2016

Dit recept neem ik graag mee, bedankt!

ArualB avatar
ArualB 23-04-2014

Lijkt me lekker, heb hem meegenomen. Dank je wel.

alidada avatar
alidada 27-01-2013

Gisteren deze kipburger gemaakt, precies het recept gevolgd en de tijd klopte. Ik heb ook de kipfilet even in de staafmixer (pulsstand) gedaan. De smaak was echt perfect, wij hebben er de `Frites van zoete aardappel` bij gegeten dus geen broodje. Ik heb niet de grilpan maar de kipburgers ingesmeerd met olie dat vind ik fijner. De tomatenketchup heb ik door mijn chillijam gedaan en de smaak was pittig maar niet té!. [br] Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 24-01-2013

Heerlijk Joke, deze ga ik maken want lijkt me heerlijk en de chilli jam van Louise die heb ik ook ! Dank voor het delen. Groetjes Alex. ^O^

alidada avatar
alidada 23-01-2013

Heel leuk recept Joke, ik ga het uitproberen met mijn eigen chili jam gemengd met jouw variatie. [br] Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten