Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Alfajores

Alfajores

Door: _sebastien

  • Argentijns
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013

Ingrediënten 15 personen


200 gram bloem
300 g maïszetmeel
1/2 theelepel bicarbonaat
2 theelepel bakpoeder
200 gram boter
150 gram suiker
3 eierdooiers
1 theelepel vanille-extract
schil van 1 citroen
caramel (eigenlijk hoor je de typisch argentijnse "Dulce de leche" te gebruiken (melkpasta),
geraspte kokos,


Alfajores de Argentina
Alfajores de Argentina

De Argentijnse alfajores (uitspreken als alfa-gores)
van maïzena, karamel en kokos zijn een van de lievelingssnacks van kinderen uit Argentinïe. En het recept is zo eenvoudig dat kinderen het zelf kunnen bereiden.... en, natuurlijk opeten!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het zetmeel in een kom met de bloem, het bicarbonaat en bakpoeder in een kom.
Apart, de boter en suiker tot mixen tot een lichtere kleur en daarna langzaam de dooiers een voor een toevoegen.
Dan het vanille extract, citroenschil, en ten slotte, langzaam en al roerend het klaargemaakte meelmengsel toevoegen.
Het mengsel zal meer en meer compact worden. Blijven kneden tot het heel meelmengsel opgenomen is.
Hiervoor het mengsel op een tafel of aanrecht leggen die bestrooid is met een beetje meel en blijven knede totdat het een gladde bol vormt.
Dan vervolgens het mengsel uitrekken en schijven van ong. 3 cm in diameter snijden. Leg ze op een schone ovenplaat en laat wat ruimte tussen de rondjes. Bakken in een gematigde oven tot ze lichtbruin zijn.
Laat ze afkoelen. Besmeer de helft van de rondjes rijk met karamel. Plaats er vervolgens de andere partjes op. Eindig door de zijkanten van de alfjorcitos met geraspte kokos te bedekken.

Serveertip

Koud geserveerd. Voor kinderen of bij de koffie!

Bron

Grootmoeders recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _sebastien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top