Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Applecrumble

Applecrumble

Door: Aukje87

  • Engels,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013

Ingrediënten 4 personen


4 appels(geen goudreinetten)
3 eetlepels suiker
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
75 g zelfrijzend bakmeel
100 g bruine suiker
50 g boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal, mesje, lepel, 2 pannetjes en een mengkom


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175° Celsius. Bestrijk een ovenschotel met boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Besprenkel eventueel met citroensap tegen het verkleuren. Smelt de boter en laat het weer afkoelen.

Bereidingswijze

Smoor de stukjes appel in 1 eetlepel boter. Voeg de suiker, enkele eetlepels water en kruidnagelpoeder toe. Laat de appels een paar minuten doorpruttelen. Doe de appels in de Ovenschaal. Meng het bakmeel, de bruine suiker en de afgekoelde boter tot een kruimelig geheel. Verdeel dit over de appels. Plaats de schotel voor 30 minuten in de oven.

Serveertip

Serveer met vanillevla of opgeklopte kwark met suiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aukje87
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top