Perencompote met saffraan Van Gordon Ramsay

  • Engels, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* 3 rijpe handperen
* 1 grote sjalot gesnipperd
* 2 cm gember geschild en fijn gehakt
* teentjes van 1 bol knoflook fijn gehakt
* 1 eetl olijfolie
* enkele draadjes saffraan
* 80 gr basterdsuiker
* 2 eetl appelazijn
* 50 gr rozijnen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan en bak hierin de sjalot, gember en knoflook. Voeg na ca 3 min de saffraan toe en bak 1 min langer. Voeg de suiker toe en wacht tot het begint te karamelliseren en blus af met de azijn. Schenk 1 dl koud water in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de stukjes peer, de rozijnen en wat peper en zout toe en roer voorzichtig door. Kook in 3-5 min op een medium vuur zacht. Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen.
Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten