Kaasfondue
- Nederlands,
- 10-20 min.
Heerlijke kaasfondue
Ingrediënten 4 personen
400 gr. Belegen kaas200 gr. Castello Blue
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
1 paprika
1 komkommer
4 dl droge witte wijn
3 el maizena
2 el gardeslagroom
1 el kirsch / witte wijn
Stokbrood of ciabatta
Benodigdheden
CaquelonBereidingswijze
- Belegen kaas raspen en Castello Blue in kleine stukjes snijden
- Paprika, komkommer in blokjes snijden van 1,5 cm
- bosuitjes in kleine ringetjes snijden
- Knoflook halveren en caquelon mee insmeren
- Wijn in een pan aan de kook brengen en op zacht vuur verwarmen tot er belletjes opstijgen
- Geraspte kaas in kleine hoeveelheden al roerende toevoegen en in ca. 3-5 minuten laten smelten.
- Castello Blue op dezelfde manier toevoegen en alles tot een geheel roeren
- Kirsch / witte wijn, maizena en slagroom tot een papje roeren en al roerende toevoegen aan de kaas
- Blijven roeren tot er een gebonden massa ontstaat
- Kaasfondue in caquelon overgieten en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat
- bosuitjes toevoegen
Serveertip
Heerlijk met salade!
En ook een heerlijke variatie is om er 4 eetlepels tomatentapenade door te roeren