Kaasfondue

  • Nederlands,
  • 10-20 min.

Heerlijke kaasfondue

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. Belegen kaas
200 gr. Castello Blue
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
1 paprika
1 komkommer
4 dl droge witte wijn
3 el maizena
2 el gardeslagroom
1 el kirsch / witte wijn
Stokbrood of ciabatta
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Caquelon

Bereidingswijze

- Belegen kaas raspen en Castello Blue in kleine stukjes snijden
- Paprika, komkommer in blokjes snijden van 1,5 cm
- bosuitjes in kleine ringetjes snijden
- Knoflook halveren en caquelon mee insmeren
- Wijn in een pan aan de kook brengen en op zacht vuur verwarmen tot er belletjes opstijgen
- Geraspte kaas in kleine hoeveelheden al roerende toevoegen en in ca. 3-5 minuten laten smelten.
- Castello Blue op dezelfde manier toevoegen en alles tot een geheel roeren
- Kirsch / witte wijn, maizena en slagroom tot een papje roeren en al roerende toevoegen aan de kaas
- Blijven roeren tot er een gebonden massa ontstaat
- Kaasfondue in caquelon overgieten en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat
- bosuitjes toevoegen

Serveertip

Heerlijk met salade!
En ook een heerlijke variatie is om er 4 eetlepels tomatentapenade door te roeren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

NickMar avatar
NickMar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten