Zeewolf met champignon en courgetterisotto

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013
  • Zeewolf met champignon en courgetterisotto

    Zeewolf met champignon en courgetterisotto

    Zeewolf met champignon en courgetterisotto

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zeewolffilets
2 uien
500g champignons
2 courgette
300g risotto
1600ml kippenbouillon
3el olijfolie
200ml droge witte wijn (optioneel)
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 321,46 kcal
Koolhydraten 14,69 g
Eiwitten 12,18 g
Vetten 19,53 g
Benodigdheden
Pan met deksel
Ovenschaal
Bakpapier
Houten roerlepel
Soeplepel

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Pel de ui, borstel de champignons schoon en was de courgette.

Bereidingswijze

2. Bedek de ovenschaal met bakpapier, leg de zeewolf in de schaal en besprenkel met peper, zout en een scheutje olijfolie. Giet eventueel de helft van de wijn over de vis. Zet de schaal apart.

3. Snijd de ui zo fijn mogelijk. Verhit de olie in de pan met deksel en fruit de ui 1 minuut op laag vuur tot deze glazig kleurt (niet bruin aanbakken).

4. Zet het vuur halfhoog en voeg de risotto toe. Meng alles gedurende 1 minuut goed door met een houten lepel. Voeg vervolgens een soeplepel bouillon toe en laat al roerende de bouillon verdampen. De bouillon kun je bij deze stap eventueel vervangen door witte wijn.

5. Zet in de tussentijd de zeewolf in het midden van de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

6. Vanaf nu duurt het bereiden van de risotto nog 15 tot 20 minuten. Voeg telkens 1 soeplepel bouillon toe aan de risotto en laat de rijst de bouillon al roerende opnemen. Roer ook goed over de bodem en wand van de pan!

7. Snijd ondertussen de champignons in plakken en de courgette in kleine blokjes. Voeg deze na 10 minuten toe en roer goed door. Ga door met de bouillon handelingen en proef na 5 minuten. De risotto moet zacht zijn van buiten en nog een lichte bite hebben van binnen.

8. Wanneer de risotto klaar is (de bouillon hoeft niet per se op te zijn) laat je hem 1 minuut rusten. Haal ondertussen de zeewolf uit de oven.

Serveertip

9. Verdeel over de borden en leg de zeewolf bovenop de risotto. Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten