1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Kikkererwtensoep met tomaten

Kikkererwtensoep met tomaten

Door: Retros

  • Marokkaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013

Ingrediënten 6 personen


2,5 el olijfolie
2 witte uien
4 tenen knoflook (geperst)
1 groene peper, schoongemaakt en fijngehakt
3 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
2 blikken kikkererwten (blikken van 400 gr zijn ok)
3 blikken gehakte tomaten (400 gr blikken)
1 ¼ liter groentebouillon
100 gram chorizo

Om te serveren:
Partjes limoen en koriander



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een soeppan.
Indien je chorizo toevoeft: Bak de plakjes chorizo tot ze knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de ui tot hij zacht is. Voeg de knoflook, groene peper, komijn en paprikapoeder toe en roer 1 minuut, tot de kruiden beginnen te ruiken. Voeg de kikkererwten, tomaat en bouillon toe en roer. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken, met het deksel half over de pan. Laat iets afkoelen.
Pureer de helft soep met een staafmixer of in de keukenmachine en doe die terug bij de andere helft. Breng op smaak met zout en peper en doe de stukjes chorizo er weer bij. Warm de soep weer helemaal door en serveer met limoenpartjes en koriander.

Bron

Http://bakkenenboeken.blogspot.nl/2008/03/bakken-tomaten-kikkererwten-soep.html



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Retros
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top