Krokante abrikozen en amandeltaart

  • Russisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013

De taart kan 1 dag eerder worden gemaakt en gebakken. Laat afkoelen, dek af en bewaar in koelkast. Warm voor het serveren 10-15 min in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Probeer ook eens te maken met een andere vulling

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 25 gr boter gesmolten
* 10 velletjes filodeeg
de vulling:
* 140 gr boter op kamertemp
* 140 gr basterdsuiker
* 140 gr amandelpoeder
* 2 eieren
* 2 eetl bloem
* 0.5 theel vanille extract
* 1 blik a 240 gr gehalveerde abrikozen op siroop goed uitgelekt
* 125 gr mascarpone
* 1 theel poedersuiker + extra om te bestrooien
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk een lage springvorm, doorsnee 25 cm met gesmolten boter. Bestrijk 1 vel filodeeg met gesmolten boter en leg op de bodem van de vorm. Laat de uiteinden iets overhangen. Vet het volgende vel filodeeg in en leg in een hoek van 90 graden op het vorige vel zodat de zijkanten niet in 1 lijn liggen. Bekleed de vorm op deze manier met 6 vellen filodeeg.

Bereidingswijze

Doe de boter, suiker, amandelpoeder, eieren, bloem en vanille extract in een kom en klop romig. Roer hier de abrikozen door. Schenk het mengsel in de beklede vorm en verdeel hierover 2 eetl mascarpone. Vet de resterende vellen filodeeg in en leg geplooid over de vulling. Vouw het nog overhangende deeg (van de bodem) over de vulling. Bak de taart 20-25 min krokant en goudbruin.
Meng de resterende mascarpone met de poedersuiker. Bestrooi de taart met poedersuiker en serveer warm met de gezoete mascarpone

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten