preicurry met rundergehakt & rijst

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2013

Snel en heel gezond!
Vroeger maakte mijn moeder hem al en noemde het `preiprut`. Mijn kinderen namen het recept ook mee naar hun studentenhuis en maken het daar weer met succes. Een makkelijk en tijdloos succesnummer dus... :)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500g rundergehakt
3 flinke preien
1 (gele) paprika
3 e.l. (pittige) kerriepoeder
1 runderbouillonblokje = 1/2 l. bouillon
maizena om te binden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijdt de prei in de lengte in vieren en daarna in ringen. Was goed.
Snijdt de paprika in kleine stukjes
Kook voldoende rijst voor 6 personen.

Bereidingswijze

Bak het rundergehakt rul. Voeg de kerrie toe en laat even meebakken.Bak de paprika even mee en voeg dan alle prei toe. Laat dit al omroerend slinken. Doe de bouillon erbij en laat het 10 min. zachtjes koken tot de prei gaar is. Bindt het geheel met maizena tot een dunne saus. Maak z.n. af met peper en zout.

Bron

een recept van mijn moeder.

Serveertip

Serveer deze saus bij rijst. Half witte rijst, half zilvervlies is lekker en voedzaam erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten