STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • Belgisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013
  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

  • STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

    STOOFVLEES RECEPT BELGISCHE CHEF-KOK PETER GOOSSENS

Dit is het meest verrukkelijke recept voor stoofvlees dat ik tot nu toe geproeft heb.
De dikke rib wordt boterzacht door het lange stoven in de zelfgemaakte runderfond en het bier.
Dit recept is afkomstig van de Belgische chef-kok Peter Goossens en kookte hij in zijn tv programma `Meesterlijke Klassiekers`.
Het smaakt inderdaad Meesterlijk!
Wij hebben alleen de varkenswangen vervangen door dikke rib.
Peter serveert zijn stoofvlees met zelfgemaakte frieten en wat tuinkers en zo deden wij het ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kg dikke rib of varkenswangen
150 gram ongezouten boter
2 el olijfolie
2 fijngesneden uien
2 el bloem
2 teentjes geplette knoflook
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
1 dikke sneetjes witbrood
2 el scherpe mosterd
1 flesje donker Trappistenbier
400 ml bruine fond (pot of zelfgemaakt*)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*Wanneer je, net als wij, zelf de fond gaat maken houdt er dan rekening mee dat deze na het maken een nacht in de koelkast moet staan.
Je moet hem dus een dag van tevoren maken.Ik zet het recept voor de fond ook op smulweb.

Bereidingswijze

Verwijder het vlies en overtollige vet van het vlees en kruid ze met peper en zout.

Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in een stoofpan en kleur het vlees aan beide kanten.
Haal het vlees uit de pan en houd warm. Vang het vocht (jus) van het vlees op en zet apart.

Giet het vet uit de pan, smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui.

Doe het vlees erbij, maar houd de jus nog even apart.
Voeg de bloem toe, roer goed om en doe de knoflook, tijm en laurier erbij.

Besmeer de sneetjes brood met de mosterd en leg ze, met de mosterdkant op het vlees, in de pan.

Giet het bier en de overgebleven jus van het vlees erbij.
Voeg de fond toe, en doe de deksel op de pan.
Voor de varkenswangen kook je alles in ca. 1,5 uur op een matig vuur mooi zacht.
Wanneer je dikke riblappen gebruikt stoof je alles op een sudderpit in ca. 3 uur zacht.
Haal het deksel van de pan en laat de stoverij inkoken tot de gewenste dikte.
Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Bron

http://www.keukenliefde.nl gemaakt door Annemiek.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 11-12-2017

Dank je Elfas voor je reactie. Ik ga dit ook eens zo proberen in mijn crockpot.

Elfas avatar
Elfas 11-12-2017

Heb dit al een paar keer gemaakt. Gebruik dan procureurlapjes van het scharrelvarken. Houdt ze heel zodat het vlees sappig blijft. Eerst het recept volgen. Het vlees in de slowcooker. De uien fruiten en met bloem bestrooien en afblussen iets opgewarmd bier en fond en de jus. Dit even goed aan de kook laten komen en dan bij het vlees in de slow cooker. Heerlijk.

will_s avatar
will_s 16-09-2016

Succes Caro met het heerlijke recept en smakelijk eten. Groetjes Willeke

Robincas30 avatar
Robincas30 16-09-2016

Ik heb net varkenswangen bij de slager besteld en dit lijkt mij een heerlijk recept. Laat je nog ff weten of het lekker was! Bedankt voor het delen, groet, Caro

pwiggers avatar
pwiggers 20-11-2015

Dit recept moet ik dus meenemen gezien de reacties. Lijkt me inderdaad heerlijk. Dank je wel Willeke,

euqilegna1 avatar
euqilegna1 20-11-2015

Heb dit nu een aantal malen gemaakt gadverpielekes wat is dat lekker! Dank je wel voor het plaatsen!

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 23-01-2013

Deze heb ik meegenomen, laatst zelf voor het eerst kalfswangen gemaakt (heel erg lekker) dus de varkenswangen wil ik ook wel eens proberen. Ik hoop dat ze ergens verkrijgbaar zijn, dat was bij kalfswangen nogal moeilijk. Ik heb meteen ook je recept voor de fond meegenomen, lijkt me ook een fijn recept. Bedankt en groetjes, Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten