Kuch(Sambal) eieren

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013

Hete sambal eitjes die heerlijk smaken bij een Indonesische rijsttafel. Het gerecht is zeer eenvoudig te maken. Het is wel verstandig om het gerecht een dagje van tevoren klaar te maken zodat de smaken goed in de eieren trekken. Sinds ik het recept gekregen heb van een goede vriendin ontbreken de hete KUCH eieren niet meer als we Indisch eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eieren
2 flinke uien, fijn gesneden
3 grote tenen knoflook fijn gesneden
Blikje tomaten puree
4 a 5 eetlepels sambal
1 kopje water
1 kopje (kokos)melk
eetlepel palm- of bastertsuiker
1 eetlepel olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de zes eieren hard

Bereidingswijze

Fruit ui en knoflook tot het glazig wordt.
Dan tomatenpuree en sambal toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten bakken.
Water. kokosmelk en suiker toevoegen. Evtentueel meer suiker als het te pittig is.

Afgekoelde eieren pellen en doorsnijden. Deze in een bak leggen en dan de eieren overgieten met het sambalmengsel. Nachtje laten staan zodat de eieren de smaken lekker opnemen.

Langzaam opwarmen en smullen maar!

Bron

Recept gekregen van een goede vriendin Marjan

Serveertip

Past uitstekend bij een indische rijsttafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten