Aardappelgratin met eekhoorntjesbrood
- Internationaal, Bijgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 8 personen
* 40 gr gedroogd eekhoorntjesbrood* 1.5 kg aardappelen
* boter
* olijfolie
* 250 gr kastanjechampignons in plakjes
* 2 teentjes knoflook geperst
* 2 theel gehakte tijm
* 4.5 dl groentebouillon
Voorbereiding
Week het eekhoorntjesbrood in 3 dl kokend water tot het zacht is. Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne schijfjes. Leg de plakjes om verkleuren te voorkomen in een schaal koud water.
Verwarm een klontje boter en een eetl olijfolie in een koekenpan, voeg de champignons, knoflook en tijm toe en bak tot de champifnons zacht zijn. Giet het eekhoorntjesbrood af ( vang het vocht op) Hak in grove stukken en voeg aan de champignons toe. Verwarm enkele min langer en breng royaal op smaak.
Bereidingswijze
Vet een ovenvaste schaal in en maak hierin laagjes van het paddenstoelenmengsel en aardappelschijfjes. schenk de groentebouillon en het weekvocht erover en leg er wat plakjes op. Zet in een op 200 graden voor en bak 120 min tot de aardappelschijfjes zacht en goudbruin zijn.
Bron
onbekend