Gemarineerde hamlapjes met winterpilav
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
600g hamlappen1eetl. Geraspte gemberwortel of gehakte gembersnippers op siroop
1 teentje knoflook, gehakt
1 ui, grof geraspt of fijn gesnipperd
100ml sojasaus of ketjap manis
1eetl. Bruine basterdsuiker of honing
5eetl. Zonnebloem- of arachideolie
250g rijst
1 kleine prei in ringen
1 winterwortel in blokjes
1/2 of 1 kleine knolselderij, geschild in blokjes
Bereidingswijze
Verwarm de gember, knoflook, ui, sojasaus, basterdsuiker en 2 eetlepels olie zonder te koken. Marineer het vlees hier 15 minuten in. Kook intussen de rijst en laat deze een beetje afkoelen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de prei, wortel en selderij 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Dep het vlees droog en bewaar het marinadevocht. Rooster het vlees in een hete grill- of koekenpan circa 3 minuten per kant. Voeg intussen de rijst toe aan de groenten en bak al omscheppend mee.
Bron
DEEN Boodschappen
Serveertip
Serveer de pilav met het geroosterde vlees en besprenkel met het marinadevocht.
Evt. bestrooien met wat gebakken uitjes.