Eendenfilet met champignons en hoisinsaus

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013
  • Eendenfilet met champignons en hoisinsaus

    Eendenfilet met champignons en hoisinsaus

    Eendenfilet met champignons en hoisinsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 gram eendenfilet, ontveld (tamme eend)
2 sjalotjes
2 eetlepels hoisinsaus
1 teen knoflook, uit de knijper
5 eetlepels zonnebloem- of olijfofolie
150 gram gemengde champignons
6 tot 8 eetlepels gevogeltefond
8 eetlepels La Trappe Dubbel
peper uit de molen en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 458,44 kcal
Koolhydraten 8,51 g
Eiwitten 22,18 g
Vetten 36,16 g

Bereidingswijze

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De ontvelde eendenfilet in plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. Kort laten rusten.

De gemengde champignons met keukenpapier of met een borsteltje schoon vegen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot en gemengde champignons roerbakken. Hoisinsaus erbij doen. Deze saus is in Chinese voedingszaken en grote supermarkten verkrijgbaar. Hittebron op de laagste stand zetten en de gevogeltefond en knoflook uit de knijper toevoegen. Vijf minuten laten pruttelen. Hittebron iets verhogen, La Trappe Dubbel toevoegen, goed roeren en nog 2 minuten verwarmen. De saus warm houden.

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes eendenfilet kort roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout en met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Met beetgaar gekookte tagliatelle of mihoen en beetgaar gekookte peultjes of broccoliroosjes serveren.

Serveertip

Een gekoeld glas La Trappe Dubbel erbij serveren.

Laatste reacties

bartvandermark92 avatar
bartvandermark92 30-08-2013

Is het mogelijk dit recept ook met wilde eend te maken? Of enkel met tamme eend?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten