Hazenjachtschotel met bier

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013
  • Hazenjachtschotel met bier

    Hazenjachtschotel met bier

    Hazenjachtschotel met bier

Als lekker bijgerecht kunt u
gekonfijte La Trappe Isid`or champignons serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo vlees van hazenbouten
2 a 3 sjalotten
100 gram ontbijtspek blokjes
1 eetlepel karamel
1 eetlepel appelstroop
2 dl rode wijn
1 theelepel provinciaalse kruiden
wildbouillon ongezouten
1 flesje la Trappe Isid`or
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het vlees in een weinig boter stevig aanbakken. Tijdens het aanbakken komt vrij veel vocht vrij. Dit vocht moet geheel worden verdampt.

Vervolgens de ontbijtspekblokjes en de sjalotten meebakken. Voeg dan de karamel en de appelstroop toe en roer het geheel even door. Afblussen met de rode wijn en voldoende bouillon zodat het vlees onder staat. ca 30 à 40 minuten laten koken.
Dan de Isid`or toevoegen en het vlees op een zacht vuur laten garen. Vlak voor het serveren op smaak brengen met peper en zout en desgewenst iets binden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten