Kipfilets in een jasje

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013

Dit is bij ons thuis een absolute topper !!
Ik heb dit diverse keren voor familie en vrienden klaargemaakt en iedereen wilde gelijk het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
8 plakken belegen kaas
8 plakken coburgerham
wat cajunkruiden
2 uien
1 of 2 teentjes knoflook
half potje zongedroogde tomaten op olie
bekertje crème fraiche
zout / peper
wat citroensap
wat rode bruscheta ( te koop bij o.a. C 1000 )
paar lepels rode pesto ( naar smaak )
beetje olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan , ovenschaal en oven.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Kipfilets in de lengte doormidden snijden en even in een beetje olijfolie bakken totdat ze wit en dus gaar zijn.
Uien snipperen en knoflook en zongedroogde tomaat klein snijden.

Bereidingswijze

Kipfilets in plak kaas en dan plak ham rollen en dit met prikkers vast zetten.
Wat olie van de zongedroogde tomaten in een koekenpan doen , de uien hierin fruiten en de knoflook en de zongedroogde tomaten even kort bakken.
Voeg de crème fraiche , zout , peper , citroensap , bruscheta en rode pesto toe.
Doe een laagje water in de ovenschaal , leg de kipfilets erin en doe de schaal afgedekt 20 min in een voorverwarmde oven.
Laat vervolgens de kipfilets nog even 10 min in een uitgeschakelde oven rusten.
Roer een beetje vocht uit de ovenschaal door de saus.

Bron

recept vriendin

Serveertip

Zelf serveer ik dit gerecht met groene tagliatelle en een frisse groene salade met stukjes noot , appel en een yoghurt- kerriedressing( wat yoghurt mengen met wat fritessaus , beetje peper , zout , kerriepoeder en wat suiker toevoegen en alles goed mengen )

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten