Spruitjesschotel met gehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013

Dit is een zalig recept voor spruitjes.
De combinatie met wit brood is misschien vreemd , maar de bouillonsmaak gaat heerlijk in het brood trekken . Mijn gezin vindt dit recept erg lekker !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg spruitjes
Aantal sneetjes witbrood zonder korst ( zoveel dat je de bodem van de ovenschaal kunt bedekken )
25 gr boter
400 gr gemengd gehakt ( rund en kalfs )
150 gr gekookte ham ( met een vetrandje )
zout / peper
2 uien
S
snufje nootmuskaat
1 dl bouillon ( van bouillontablet , zelf gebruik ik altijd runderbouillon )




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan , ovenschaal en oven

Voorbereiding

Spruitjes schoonmaken.
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Ham en ui snipperen.

Bereidingswijze

Spruitjes beetgaar koken.
Fruit de uisnippers in heel weinig boter goudgeel boven laag vuur.
Maak het gehakt aan met de hamsnippers , zout , peper, nootmuskaat en de gefruite ui.
Beboter een vuurvast schaal en beleg deze met de sneetjes brood en schep hierop de spruitjes.
Dek de spruitjes af met het gehaktmengsel.
Giet de bouillon erover , leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 15 min in een voorverwarmde vrij , hete oven.



Bron

Margriet kookboek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten