1. Home
  2. Recepten
  3. Wentelteefjes
  4. Wentelteefjes met peer en blauwaderkaas

Wentelteefjes met peer en blauwaderkaas

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013

Ingrediënten 4 personen


4 sneden volkorenbrood, meergranenbrood of rozijnenbrood
1 rijpe peer, bijvoorbeeld Conference
125 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Bleu d` Auvergne, Fourme d` Ambert
4 eetlepels boter
1 ei
4 eetlepels volle melk
10 cl La Trappe Quadrupel
gekonfijte sinaasappelschilletjes



Wentelteefjes met peer en blauwaderkaas
Wentelteefjes met peer en blauwaderkaas

Recept van Han Hidalgo.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Met een speciaal vormpje rondjes uit de sneden brood steken. Uit een snee bijvoorbeeld twee rondjes steken. Eventueel in driehoekjes snijden. Ei, melk en het bier in een mengkom doen en met de staafmixer een glad beslag roeren. Het beslag in een schaal schenken en de rondjes brood kort door het beslag wentelen. Overtollig beslag afschudden. Boter in een pan met antiaanbaklaag verhitten en de rondjes brood om en om bakken. Warm houden en met een plakje rijpe peer en een plakje blauwaderkaas beleggen. Naar smaak gekonfijte sinaasappelschilletjes over de peer verdelen. Zo snel mogelijk serveren om het verkleuren van de peer tegen te gaan.

Recept van Han Hidalgo.

Serveertip

Een glas La Trappe Quadrupel erbij serveren.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top