Tartaartjes met een saus van rode ui en appelstroop
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 22-01-2013
Bereidingswijze
De rode uien schillen en in gelijkmatige blokjes of stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de blokjes of stukjes rode ui kort roerbakken. Rund- of gevogeltefond toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten. Gedurende 20 minuten laten pruttelen. Hierna het bier en de appelstroop toevoegen en nog 3 minuten goed verwarmen.
Op smaak brengen met peper en zout. De tartaartjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Een mengsel van 2 eetlepels boter en 3 eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de tartaartjes om en om bakken en ervoor zorgen dat ze aan de binnenkant nog licht rosé zijn.
Tartaartjes en saus over voorverwarmde borden verdelen.
Serveertip
Met aardappelgratin of aardappelpuree en beetgaar gekookte sperzieboontjes of beetgaar gekookte broccoliroosjes serveren, vergezeld van een glas La Trappe Bockbier.
De saus kan ook worden geserveerd bij gebakken runderbiefstuk, struisvogel- en hertenbiefstuk en bij gebraden rosbief, gebakken of gegrilde lamskarbonaadjes, spareribs van de barbecue of uit de oven of plakken kort gebakken bacon.
Laatste reacties
Lijkt me heerlijk. Ik ga het in het weekend uitproberen. Marij
Lijkt mij een heerlijk recept met die appelstroop er bij! Bedankt en groetjes, Marijke