Ovenschotel van hertengoulash en La Trappe Quadrupel
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 22-01-2013
Ingrediënten 4 personen
600 gram hertengoulash, in kleine stukjes gesneden1 grote ui
2 kleine bleekselderijstengels
250 gram winterwortel
350 gram bloemige aardappelen
8 eetlepels volle melk
2 kleine takjes tijm
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
3 dl wild- of runderbouillon
1 dl La Trappe Quadrupel
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze
Aardappelen schillen, in stukken snijden en met een mespunt zout gaar koken. Afgieten en de volle melk erdoor roeren. Fijnstampen en op smaak brengen met peper en zout. Ui schillen en in stukjes snijden. De draadjes van de bleekselderijstengels verwijderen en in gelijkmatige stukjes snijden. Winterwortel schrapen en in gelijkmatige kleine blokjes snijden. De in kleine stukjes gesneden hertengoulash lichtjes met zout bestrooien en even laten rusten. Olie in een braadpan verwarmen en de stukjes hertengoulash gelijkmatig aanbraden. Goed roeren en de stukjes ui zo kort mogelijk meebraden. Bouillon en de takjes verse tijm toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten.
Gedurende 70 minuten op de laagste hittebron stoven tot het vlees goed gaar is geworden. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd het vocht zoveel mogelijk inkoken. Stukjes bleekselderij, winterwortel en het bier erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en de takjes tijm eruit halen.
De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Het vlees en het stoofvocht over de bodem van een ovenschaal verdelen en met aardappelpuree afdekken. In het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant gelijkmatig lichtbruin van kleur is geworden. Zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen.
Serveertip
Een licht gekoeld glas La Trappe Quadrupel erbij serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties