Stoofschotel met gehakt en chorizo

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2013
  • Stoofschotel met gehakt en chorizo

    Stoofschotel met gehakt en chorizo

    Stoofschotel met gehakt en chorizo

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram rundergehakt, bio kwaliteit
75 gram chorizo, aan een stuk
2 sjalotjes
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels milde chilipoeder
8 gave blaadjes van spits- of groene kool
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 dl runderbouillon
8 eetlepels La Trappe Bock
peper uit de molen en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Chorizo in piepkleine blokjes snijden. Olie in een braadpan verhitten en het gehakt aanbraden. Met een vork uit elkaar halen en de stukjes sjalot, tomatenpuree en bouillon erdoor roeren. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 30 minuten stoven.

Tien minuten voor het einde van de stooftijd het vocht zoveel mogelijk inkoken, het bier toevoegen en verder stoven. Tegen het einde van de stooftijd de blokjes chorizo erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

De gave koolblaadjes beetgaar koken of in een stoommandje beetgaar stomen. Het warme gehakt en de saus gelijkmatig over de koolblaadjes verdelen en oprollen.

Serveertip

Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een gekoeld glas La Trappe Bock.

Laatste reacties

ollie883 avatar
ollie883 19-10-2013

Mijn hemel zeg, welles ,nietes stoofschotel kleuterklas gehalte!!!!! Belangrijk is het recept! En daar is nix mis mee.

dengroenen avatar
dengroenen 19-10-2013

In Belgie noemt men het zo !! http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/gehakt-in-pakjes

dengroenen avatar
dengroenen 19-10-2013

Wel utta een stoofpot dit zie ik toch gans anders, dan kan je ook een loempia stoofpot noemen , of een soep is dit dan ook een stoofpot. Ik ben van het principe dat men een paard een paard noemt ! Dit maakt hier geen afbreuk van dat het recept niet lekker of niet goed zou zijn, enkel heb ik probleem met de naam !

utta avatar
utta 19-10-2013

wat bedoelt men.dengroen met de vele vraagtekens? het recept hierboven is van eenvoud, echter daarom niet minder smakelijk. ikzelf zou wel meer groente toevoegen in de vorm van een geraspte wortel en knolselderie mee bakken en smoren.

dengroenen avatar
dengroenen 19-10-2013

En dit noemt men dan een stoofschotel of een ragout in het Frans ?????????

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten