BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • Aziatisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2013
  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

  • BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

    BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

Deze bami goreng met alles erop en eraan is een feestmaal Pur Sang!
Ik maak de bami helemaal zelf dus ook de kruidenmix.
Voorheen maakte ik bami altijd met een zakje kruidenmix.
Op zich lekker en niets mis mee.
Toch wilde ik graag de bami een keer helemaal zelf maken.
Tijdens mijn zoektocht op het internet naar de allerlekkerste kruidenmix voor bami heb ik mij door verschillende recepten laten inspireren.
Zo ben ik tot dit recept gekomen.
Volgens mijn man is dit de lekkerste bami die ik tot nu toe gemaakt heb!
De smaak is veel zachter en verfijnder dan met een zakje kruidenmix.
Ik heb voor de groenten witte kool, winterpeen en prei gebruikt maar je kunt natuurlijk zelf bepalen welke groenten je gebruikt.
Ik denk dat ik de volgende keer de prei vervang door taugé.
Je gebruikt ongeveer een halve witte kool en wortel en de rest vries je gewoon in voor de volgende keer.
Zo heb je altijd je eigen bami groenten bij de hand.
De pepertjes die ik overhoud vries ik ook gewoon in.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
pak chinese eiermie
1 winterpeen
1 witte kool
1 prei
1 grote ui
2 tenen knoflook
hamblokjes
arachideolie
sesamolie
klein mespuntje trassi (gefermenteerde garnalenpasta)
heel klein snufje ve-tsin (smaakversterker)
1 tl ketoembar (korianderpoeder)
1 tl djahe (gemberpoeder)
1 tl kurkuma (koenjit of geelwortel)
3 el ketjap manis
3 el oestersaus
1 el rijstazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de witte kool in smalle repen.
Schaaf de buitenkant van de wortel eerst met een dunschiller en gooi deze schillen weg. Daarna rasp je de wortel.
Snijd de prei in ringen en was hem goed.
Van de witte kool en wortel gebruik je ongeveer de helft.
Doe dit een beetje op gevoel en gebruik zoveel je zelf lekker vindt.
Pel de ui en knoflook.
Snipper de ui fijn.
De knoflook persen we later uit.

Kook de eiermie volgens de omschrijving op het pak.
Verhit de wok en voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel sesamolie toe.
Fruit het uitje even aan samen met de kruiden.
Ik heb de hoeveelheden toegevoegd op gevoel dus voel je vrij iets meer of minder toe te voegen
dan ik hierboven heb staan.
Voeg dan de witte kool en de wortel toe en bak een minuut mee.

Pers de knoflook erboven uit.
Voeg als laatste de prei en de hamblokjes toe en bak nog een minuut.

De groenten mogen nog een lichte `bite` hebben.
Voeg de eiermie toe en meng alles voorzichtig door elkaar.

Breng de bami verder op smaak met de ketjap, oestersaus, rijstazijn en nog een klein beetje sesamolie.
Zet het vuur iets hoger en warm alles even goed door.

Bron

Keukenliefde.nl gemaakt en de beschrijving erbij door Annemiek !

Serveertip

Serveer de bami goreng met een gebakken eitje, plakje ham, pindasaus, augurken, gebakken uitjes en kroepoek.

Laatste reacties

Krientjes avatar
Krientjes 22-01-2013

Hoi Wil Dank je ziet er verukkelijk uit ga ik binnenkort maken Groetjes Karina

Delarosa avatar
Delarosa 22-01-2013

Goeiemorgen Will, het is kwart voor 10 en ik krijg al honger als ik hiernaar kijk :o) kortom, ik neem je recept heel graag mee en dit komt dan ook vanavond op tafel..... Dank je wel hiervoor, nog een fijne dag en vriendelijke smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten