Sambal goreng tempeh met petehbonen

  • Indonesisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2013

Traditioneel vegetarisch Indonesisch gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blok tempé (450 g)
5 el olie
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 rode pepers
1/2 eetlepel assem (tamarinde pasta)
1,5 dl water
2 eetlepels ketjap manis
3 petehbonen (diepvries)

4 blaadjes djeroekpoeroet
1 spriet sereh
2cm laos
2 theelepels suiker
zout maar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 330,97 kcal
Koolhydraten 17,42 g
Eiwitten 14,67 g
Vetten 21,03 g
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Snij de tempé in plakken en snij de plakken in vieren; je krijgt dus plakjes van 1 bij 2 cm.
Verwarm 3 el olie in een wok of koekenpan. Bak de tempé tot ze licht bruin en krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier of in een vergiet.

Bereidingswijze

Snipper de uien en knoflook. Snij de pepers in schuine stukjes (als snijbonen) verwijder eventueel de zaden voor een minder pittig geheel. snij de petehbonen in de lengte door.

Verwarm de olie in een koekenpan of wok. Bak de uien en knoflook een paar minuten tot de ui begint te bruinen.

Voeg de pepers, djeroekpoeroet, sereh, laos en suiker toe.
Bak al roerend ongeveer 30 seconden en voeg dan het water,ketjap en de assem toe.

Roer de tempé door het mengsel en laat het rustig stoven, zonder deksel, tot het water is verdampt.

Bron

http://www.kookotheek.com/indisch/sambals/sambal_goreng_tempe_met_petehbonen.htm

Serveertip

Lekker als onderdeel van een rijsttafel of bij nasi.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten