Penne alla wodka
- Italiaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-01-2013
Pasta die in een handomdraai op tafel staat. Stevig en smeuig, de wodka zorgt voor extra spanning.
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie1 stuk pancetta van 200 gr
1 rode Spaanse peper
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
300 g pasta (penne)
1,5 dl kookroom
0,5 dl wodka
3 eetlepels platte peterselie
Beetje rucola om te garneren
Voorbereiding
Snij de pancetta in blokjes. Maak de spaanse peper schoon en snipper in stukjes. Snij de peterselie fijn.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de pancetta en Spaanse peper circa 3 minuten. Pers de knoflook en bak even mee. Roer de tomatenblokjes en laat 5 minuten sudderen.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Roer intussen de kookroom, wodka en peterselie door het tomatenmengsel. Laat in circa 5 minuten nog wat inkoken. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Schep de pasta in 4 pastaborden. Garneer met de rucola.
Bron
Proef& , maart 2012
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties