Gefrituurd ijs met frambozencoulis

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2013
  • Gefrituurd ijs met frambozencoulis

    Gefrituurd ijs met frambozencoulis

    Gefrituurd ijs met frambozencoulis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 ml appelsap +
2 el poedersuiker
1 doosje frambozen (250 g, diepvries)
1/2 roombotercake (a 450 g), in plakken
1 ei, gesplitst
4 el bloem
4 bollen roomijs vanille (bak 1 liter)
1 liter zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, broodrooster, keukenthermometer

Bereidingswijze

1. Verwarm de appelsap met de poedersuiker in een steelpan. Voeg de frambozen toe en verwarm 3-5 min. tot ze ontdooid zijn. Pureer 10 sec. met de staafmixer en voeg eventueel nog extra poedersuiker toe om het iets zoeter te maken. Doe de fruitpuree (coulis) in een bakje en zet tot gebruik in de koelkast. 2. Rooster de plakken cake in de broodrooster en verkruimel in een diep bord. Doe het eiwit in een ander diep bord en klop los met een vork. Het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de bloem ook in een diep bord. 3. Rol de bollen ijs eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het cakepaneermeel. Herhaal deze handelingen en zorg dat het ijs rondom bedekt is met een paneerlaag. Leg de gepaneerde bollen ijs in een bakje en zet ze minimaal 2 uur terug in de vriezer. 4. Verhit de olie in een steelpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep in het midden van 4 borden 2 el frambozencoulis. Frituur de ijsbollen in 1 min. goudbruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier en leg op elk bord een gefrituurde ijsbol. Serveer direct.

Bron

Allerhande

Serveertip

Maak met een boterkwast een streep van de frambozencoulis voor een leuk effect.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten