`Broodje` hamburger op z`n Montignacs

  • Montignac,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2013

Dit is een Montignac variant op een goed gevuld broodje hamburger. Het broodje wordt vervangen door grote sla bladeren, het liefst ijsbergsla ivm de stevigheid. Dit gerecht past in een fase I vetmaaltijd van Montignac voor stevige trek.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rundergehakt
4 eieren
1-2 tomaten
1-2 uien
1 krop ijsbergsla
Olijfolie
Gehaktkruiden
Evt. peper en zout
evt. kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de uien in stukjes, snijd de tomaten in plakjes en schaaf plakjes kaas. In verband met dieet is 20+ of 30+ kaas aan te raden.

Bereidingswijze

Kruid het (magere) rundergehakt met bijvoorbeeld Bretonse gehaktkruiden. Maak er 4 platte gehaktballen (a 75 gram) van en bak ze in een pan met wat olijfolie en de uien.

Kook of bak (naar eigen keus) de eieren.

Neem de grootste bladen van de ijsbergsla en leg er 4 naast elkaar. Leg de tomaten er op en daar bovenop de gehaktbal/`hamburger`. Vervolgens de kaas, de gebakken uien en het gekookte of gebakken ei. Als allerlaatst komt er nog een blad sla eroverheen.

Eet smakelijk!

Serveertip

Dit gerecht bevat:
Energie: 368 kcal
Vet: 22,1 gram
Waarvan verzadigd 7,6 gram
Eiwitten: 36,4 gram
Koolhydraten: 2,1 gram
Vezels: 2,1 gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten