
250g elleboogmacaroni
200g kaas
100g roomkaas
1 ei
200ml melk
2 eetlepels roomboter
1 theelepel paprikapoeder
1 pakje saltine crackers
1 eetlepel olijfolie
1 ui
250g champignons
2-3 lenteuitjes, gesneden in dunne ringetjes
Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd.
De macaroni in een ruime hoeveelheid goed gezouten water net niet al dente koken, dus een tikje onder dan wat je normaal gesproken zou serveren. Afgieten en aan de kant zetten.
De ui en champignons schoonmaken, de ui fijn snipperen en de champignons in plakken snijden. Ze samen in 1 eetlepel olijfolie sauteren, tot de ui glazig is en begint licht te kleuren.
Voor de saus roomkaas, ei, melk en paprikapoeder samen glad roeren, geraspte kaas toevoegen. Ik gebruik een mix van jonge en oude goude, jonge voor de smeuigheid, oude voor de pittige smaak. Je kunt ook emmentaler of goede scherpe cheddar gebruiken.
Aan de saus de pasta, champingons en ui en lenteuien toevoegen, goed doorroeren. Een ovenvaste schaal beboteren en de mix erin overbrengen.
De crackers fijn maken en mixen met een eetlepel gesmolten roomboter. De bovenkant van het gerecht hiermee bedekken. De schotel in de voorverwarmde oven doen (200C) en ong. 20 minuten bakken, totdat de bovenkant mooi goudenbruin is.
Serveren met een eenvoudige groene salade. Eet smakelijk!
Www.bonnefooigastronome.nl
KokkieenPeppie78 16-10-2013
Wat een lekker recept!!! Wij hebben er zeer van genoten, gaat vaker op het menu staan. Heb er wel wat knoflook doorheen gedaan en had nog een gerookte kipfilet liggen. Die in kleine blokjes gesneden en er door gedaan. Hamblokjes zijn ook lekker hier door heen. Thanks voor het delen!
pwiggers 25-06-2013
Ik heb je macaroni vanavond gegeten en vond het erg lekker. Voor de bovenlaag heb ik verkruimelde matzes gebruikt. Ging prima. Dit komt zeker vaker op tafel. Bedankt voor je recept. Groet, Petra
pwiggers 22-06-2013
Dit lijkt me echt heerlijk! Ga dit beslist gauw maken. Bedankt voor het recept. Ik laat gauw weten wat ik er van vond. Groetjes, Petra
Delarosa 22-06-2013
Crackers van Lu misschien? Zo zien ze er tenminste uit.. Groetjes, Erwin
bonnefooigastronome 22-06-2013
Ik zou geen TUCs gebruiken, saltine crackers zijn overal verkrijgbaar, kom helaas niet op een andere naam. Ze zitten per twee stuks aan elkaar, een pakje van zes dus. Op de derde foto kunt u ze links zien.