Smakelijk, warm en hartig ontbijt: roerei met vulling

  • Nederlands, Ontbijt
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-01-2013

Smakelijk, warm, hartig, voedzaam en gezond ontbijt. Bovendien makkelijk te maken. Zacht en warm roerei met spinazie, ham, tomaat en havermout.

Lekker met een lepel goede mayonaise en een glas versgeperst sinaasappelsap. Ik heb na dit ontbijt urenlang geen honger.

Als je de ham weglaat of vervangt door een vegetarische ham is dit recept ook geschikt voor vegetariërs.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Circa 6 deelblokjes diepvriesspinazie (ik heb die van de Aldi gebruikt)
3 eetlepels havermout
4 kleine of 2 grote plakken achterham
1 tomaat
2 eieren
Scheutje melk of (koffie)room
1/2 afgestreken theelepel zout
Versgemalen peper naar smaak (of sambal oelek als je van pittig houdt, maar houd er rekening mee dat sambal oelek erg zout is)
Bakboter of olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 511,25 kcal
Koolhydraten 16,10 g
Eiwitten 43,70 g
Vetten 29,05 g

Voorbereiding

Zie bereidingswijze.

Bereidingswijze

Doe de spinazie in een kom en ontdooi in de magnetron circa 2,5 minuut op 1000 watt.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Was de tomaat, droog hem af met keukenrolpapier, verwijder de stengelaanzet en snijd hem daarna in kleine stukjes.
Klop de eieren lost met de melk, zout en peper (of sambal).
Roer de havermout door de ontdooide spinazie.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, draai het daarna naar halfhoog en bak daarin de ham reepjes even aan.
Voeg de tomaat toe en bak ook even mee.
Doe dan de eieren en spinazie in de pan en blijf roeren tot het ei gaar is, steek met je spatel het mengsel steeds in kleine stukjes zodat een grofkorrelige structuur ontstaat.

Serveertip

Lekker met een lepel goede mayonaise en een glas versgeperst sinaasappelsap. Ik heb na dit ontbijt urenlang geen honger.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten