Romige zuurkooltaart met ham

  • 30-60 min.
  • Romige zuurkooltaart met ham

    Romige zuurkooltaart met ham

    Romige zuurkooltaart met ham

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui, gesnipperd

2 eetlepels olijfolie

500 g zuurkool, goed uitgelekt

2 theelepels gedroogde tijm

3 eieren

125 ml demi crème fraîche

100 g gegrilde achterham, in dunne reepjes

5 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart, ontdooid

lage taartvorm (doorsnede 24 cm), dun ingevet met olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Fruit de ui zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie. Maak de zuurkool met twee vorken los en schep de kool met de tijm door de ui in de hapjespan. Schenk er 100 ml water bij en verwarm de zuurkool 5 minuten op matig hoog vuur. Laat het vocht verdampen. Klop de eieren los met de crème fraîche en wat zout en versgemalen peper en schep de zuurkool en de ham erdoor. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een dunne ronde lap van 28 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan. Verdeel het zuurkoolmengsel in de taartvorm en schuif de taart een richel onder het midden in de oven. Bak de zuurkooltaart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Bron

lekkerdoen.nl

Serveertip

Per persoon: 1220 kJ/ 290 kcal, 18 g eiwit, 19 g vet waarvan 7 g verzadigd, 11 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

Deze romige taart is mooi slank door het gebruik van deeg voor hartige taart en demi crème fraîche. Eet er een lekkere wintersalade bij van veldsla met geraspte wortel, partjes sinaasappel en een handje walnoten.



Wijnadvies: frisse witte wijn, bijvoorbeeld Duclos Sauvignon of Tall Horse Sauvignon Blanc.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erikahz avatar
erikahz

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten