Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

  • Belgisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2013
  • Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

  • Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

  • Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

  • Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

  • Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

  • Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

    Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

Dit is een recept uit het boek `Le Creuset Stoofpotten`
Onder de titel staat; `Traditioneel maar met een frisse munttoets`
In het boek staat; `serveer met pasta met blaadjes basilicum` ik heb wel de pasta maar geen basilicum gebruikt. Het stond niet bij de ingrediënten en mijn plantje had ik net gebruikt voor pesto.
De pasta stond trouwens ook niet bij de ingrediënten maar pasta heb ik altijd in huis.
Ik heb geen kilo gehakt genomen maar 500 gram gemengd gehakt. Het recept is voor 5 personen en wij zijn met ons twee.
De rest van de ingrediënten heb ik aangehouden omdat de saus mij heel lekker leek en inderdaad de smaak is super!
Van de knoflook heb ik vier teentjes genomen.
Bij het recept stond `zongedroogde tomaten` ik heb zongedroogde tomaten op olie genomen. Voor de geitenkaas heb ik zachte geitenkaas gebruikt.
Een heerlijk recept wat ik beslist meer zal maken maar dan maak ik de balletjes wat kleiner dat `hapt` lekkerder weg. ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
  • Tomatensaus
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800g gezeefde tomaten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl suiker
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 16 zongedroogde tomaten
  • 2 el geitenkaas
  • 2 tl tomatenconcentraat (ik had een tube)
  • Gehaktballetjes
  • 500 g runder- en varkensgehakt
  • 2 el fijngesnipperde ui
  • 3 el broodkruim
  • 1 el fijngehakte verse munt
  • Snuifje cayennepeper
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • 1 ei
  • Bloem
  • ½ el boter
  • 2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan

Voorbereiding

  • Maak eerst de saus
  • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de fijngesnipperde ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gezeefde tomaten, balsamicoazijn, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemalen kruidnagel en suiker toe.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Kook de saus 15 minuten op een laag vuur met het deksel op de pot en roer regelmatig

Bereidingswijze

  • Gehaktballetjes
  • Meng voor de gehaktballetjes het vlees met de ui en het broodkruim.
  • Voeg de kruiden toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Meng er het losgeklopte ei door.
  • Bestrooi je handen met wat bloem en maak middelgrote gehaktballetjes van het mengsel.
  • Verhit de boter en olie in een grote koekenpan en braad de balletjes bruin.
  • Schep ze daarna in de pan met de tomatensaus.
  • Meng er de fijngesneden zongedroogde tomaten, geitenkaas en tomatenconcentraat door.
  • Laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe.

Bron

Boek Le Creuset Stoofpotten

Serveertip

Serveer met pasta en eventueel blaadjes basilicum

Laatste reacties

Witje03 avatar
Witje03 05-05-2016

meegenomen Louise, ga ik zondag proberen. Het ziet er heerlijk uit :)

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 11-02-2013

Vanavond op tafel gezet (en het rook al zo heerlijk). Echt helemaal iedereen heeft zitten smullen. Groetjes, Roger.

pwiggers avatar
pwiggers 31-01-2013

Ziet er heel lekker uit Louise! Trekt me wel aan om een keer te maken. Dus meegenomen naar mijn pagina. Je hoort van mij! Groetjes, Petra

bennink1 avatar
bennink1 30-01-2013

Ik ga ze vanavond proberen :-)

bennink1 avatar
bennink1 30-01-2013

Ik ga ze vanavond proberen :-)

alidada avatar
alidada 29-01-2013

Als je geitenkaas niet lekker vindt kan je het proberen met bvb roomkaas er gaat maar weinig in trouwens dus als je eens een restje over hebt en je weet niet wat je ermee moet doen? ;) [br] Groetjes, Louise

jokevd1 avatar
jokevd1 29-01-2013

Dit moet ik natuurlijk eens proberen; zal vast lekker zijn!

ggiea avatar
ggiea 26-01-2013

Ziet er heerlijk uit, jammer dat ik zo gruw van geitenkaas, kan het ook met andere kaas eventueel? Groetjes Agnes

ArualB avatar
ArualB 25-01-2013

Ziet er lekker uit, neem hem mee. Groet, Laura

Fressnapf avatar
Fressnapf 20-01-2013

Dit zal vast heel lekker zijn, lijkt wel een Grieks balletje zo met die munt. Ik zal het eens proberen. Grt. Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten