Aardappel kerrie soesjes

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2013

Heerlijke aardappel soesjes

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 koude gekookte aardappelen
Kerriepoeder (mespunt)
150 ml water
50 gr boter
60 gr bloem
2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan
spatel
lepels

Voorbereiding

Kook de aardappelen

Bereidingswijze

Stamp de aardappelen fijn, voeg zout, peper en kerriepoeder toe.
verhit de frituur op 150 gr.
Breng het water met de boter aan de kook, voeg in 1 keer de bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan.
Haal de pan van de warmtebron af en voeg 1 voor 1 de eieren toe en schep het aardappel mengsel erdoor. vorm met 2 natte lepels bolletjes of gebruik een spuitzak met glad mondstuk. en bak het deeg in 4 minuten in hete olie.
Laat het uitlekken in een vergiet en bedek met keukenpapier.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten