Nasi goreng

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
2 eieren
1 theelepel sambal Oelek
250 Gr. Gezouten spek
2 tenen knoflook
1 theelepel trassi
1/2 blokje goudbouillon
350 Gr. Gekookte oude rijst ( 45 Gr. p.p ongekookt)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook porties rijst en doe deze in de diepvries. Handig en snel voor deze nasi.

Bereidingswijze

Bak het spek uit en voeg de uien  en knoflook toe.
Schuif dit alles aan de kant en bak de eieren tot roerei.
Meng het ei met het spekmengsel.
Voeg  sambal, trassi en bouillon toe.
Voeg de rijst toe en meng alles goed doorelkaar.
Even opbakken.

Bron

Krant, de limburger

Serveertip

Met zoetzure augurken en kroepoek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten