spinazie gehakttaart

  • 30-60 min.

lekkere voedzame hartige taart

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr. verse spinazie; rol bladerdeeg voor pizza of 7 plakjes bladerdeeg; 4 ons rundergehakt met kruiden; bakje cherry tomaatjes; 4 eieren; 200 ml. light room of creme fraiche; zakje 150 gr. geraspte oude kaas; 1 gesnipperde grote ui; handvol blaadjes basilicum.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 C.
Spinazie en basilicum klein snijden.
Het bladerdeeg tot een lap vormen en uitrollen en de springvorm ermee bekleden, dus ook de opstaande rand. in bodem en rand met vork gaatjes prikken.Over bodem paneermeel strooien.

Bereidingswijze

Gehakt in koekenpan met anti aanbaklaag rul bakken, kruiden toevoegen. UIt pan op bord scheppen. In bakvet van gehakt de ui uitbakken. In grote kom de fijngesneden spinazie, de ui, de helft van de kleine cherrytomaatjes, de basilicum en het gehakt door elkaar mengen. Dit mengsel in de springvorm scheppen. Room, eieren en kaas met een garde goed opkloppen en over spinazie-uimengsel gieten. De rest van de tomaatjes er bovenop leggen. In oven zetten en ca. 35 a 40 minuten bakken

Serveertip

heerlijk met boerenbrood en eventueel een groene salade met komkommer.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

liflafjes avatar
liflafjes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten