Mosselen met een frisse salade en knoflookmayonaise
- Vis, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een simpel, maar heerlijk fris mosselrecept. Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond. Ze zitten boordevol eiwitten, vitamines en vooral mineralen. Houdt altijd 1 kilo Mosselen aan per persoon. Doorgaans is dit voldoende. Gooi kapotte mosselen of dichte mosselen na het koken onmiddellijk weg want die zijn niet geschikt voor consumptie.
Ingrediënten 4 personen
4 kilogram mosselen2 preien
2 uien
Bladselderij, bosje 15 gram.
2 laurierblaadjes
1 glas droge witte wijn, water of bier
Diverse soorten sla voor vier personen
Verse kruiden, zoals dille, bieslook, lavas
knoflookmayonaise
olijfolie
Zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1370,77 kcal |
Koolhydraten | 77,02 g |
Eiwitten | 174,30 g |
Vetten | 37,61 g |
Benodigdheden
grote pan met dekselBereidingswijze
Spoel de mosselen af en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bladselderij grof. Doe dit mengsel samen met de wijn/water/bier in een grote pan. Doe de mosselen in de pan, strooi er wat peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Door het kookvocht zal de deksel opgelicht worden wanneer de mosselen koken. Licht de deksel dan even op zodat het vocht weer zakt. Schep/schud de mosselen even om, zet de deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht de deksel nog tweemaal omhoog drukken, de mosselen zijn nu gaar. Maak een frisse salade van diverse slasoorten en de verse kruiden en vermeng dit met olijfolie.Serveer de mosselen op een bord samen met de salade en de knoflookmayonaise.
Bron
Visculinair
Serveertip
Lekker met warm stokbrood met kruidenboter of frietjes.