Corazón de cuadril met snijbonen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Sappige Zuid-Amerikaanse rumpsteak. Letterlijk vertaald betekent cuadril "stuk uit het achterste deel". Vooral de Argentijnen hebben een lange traditie van bereiding van dit uitermate smaakvolle stuk vlees. Heerlijk in de pan en uiteraard zeer geschikt op de grill. Liefst op een haardvuur, ergens, midden tussen de pampa`s...
Ingrediënten 4 personen
4 corazón de cuadril van 200 gram400 gram snijbonen
2-4 eetlepels Mascarpone
4 grote nieuwe aardappels
beetje boter
beetje olifolie
1 eetlepel versgehakte peterselie
Versgemalen zwarte peper
Zout
Voorbereiding
Haal de corazon minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Was de snijbonen en snij ze in grove, gelijkmatige stukken. Kook ze 3 minuten in zout water, giet ze af en stop het garingsproces (en de verkleuring van het groen) door ze onder te dompelen in ijskoud water. Giet weer af en laat goed uitlekken. Vermeng de Mascarpone en de peterselie met elkaar en breng op smaak met zout.
Bereidingswijze
Kook de aardappels in ruim zout water. Bestrooi de corazon met peper en besmeer beide kanten met olijolie. Leg ze op een bakplaat, grillrooster, of in een lege, gloeiend hete koekenpan en grill ze 4 minuten aan beide zijden (5 minuten als u van meer medium vlees houdt). Haal ze uit de pan en laat ze even rusten. Giet de aardappels af, maak er aan de bovenkant een kruis in. Leg daarin het mascarponemengsel. Laat de snijbonen opkomen in een steelpannetje met een klein beetje boter tot ze warm zijn. Klaar!
Bron
http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=79#recept1