bananenbrood
- Streekgerecht
- > 120 min.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 170 graden. Pureer de bananen met de keukenmachine en besprenkel met citroen.
Bereidingswijze
Roer de boter en de suiker in een deegkom romig.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel erboven en meng dit door de botermassa. Roer de bananenpuree erdoor. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg.
Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak het bananenbrood af in de oven in 1 ½ uur. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
Bron
hightea van smulweb deelneemster
Serveertip
met Bananenroom
Plakjes banaan besprenkeld met 2 eetlepels citroensap, gemengd door 200 ml stijfgeklopte slagroom met 1 zakje vanillsesuiker. Brood in stukjes, room erop en een decoratie banaantje