bananenbrood

  • Streekgerecht
  • > 120 min.


Deel dit recept

Ingrediënten
1 ei
3 grote bananen
1/2 citroen, sap van
100 gram rozijnen
220 gram zelfrijzend bakmeel
4 gram zout
1/2 theelepel kaneel
120 gram walnoten
180 gram basterdsuiker
180 gram zachte boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 170 graden. Pureer de bananen met de keukenmachine en besprenkel met citroen.

Bereidingswijze

Roer de boter en de suiker in een deegkom romig.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel erboven en meng dit door de botermassa. Roer de bananenpuree erdoor. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg.
Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak het bananenbrood af in de oven in 1 ½ uur. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.

Bron

hightea van smulweb deelneemster

Serveertip

met Bananenroom
Plakjes banaan besprenkeld met 2 eetlepels citroensap, gemengd door 200 ml stijfgeklopte slagroom met 1 zakje vanillsesuiker. Brood in stukjes, room erop en een decoratie banaantje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hetatwee avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten