Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist
- Nederlands,
- > 120 min.
- Geplaatst op 18-01-2013
Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken.
Ingrediënten 4 personen
750 gr doorregen runderlappen4 grote uien (in halve ringen)
4 sjalotjes (in stukken)
50 gr boter
Scheut rode wijn
1 el bruine basterdsuiker
1 flinke el tomatenpuree
2 ½ el witte wijn azijn
5 kruidnagels
3 laurierblaadjes
5 zwarte peper korrels (gekneusd)
2 ½ el ketjap manis
1 t kaneel
1 ½ el bloem of maizena
350 – 400 ml runderbouillon
Zwarte peper uit de molen
Zeezout
Benodigdheden
Hapjespan en/of slowcookerBereidingswijze
Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen, snij het dan in blokjes. Zorg dat je runderlappen neemt met wat vet erin, daar wordt het alleen lekkerder van. Pel de uien en de sjalotjes en snij deze voor voordat je begint. Neem een hapjespan, doe de boter erin, laat smelten en heet worden. Voeg het vlees in kleine porties toe en bak het al roerend aan alle kanten bruin. Breng wat op smaak met zout en peper. Blus het nu af met een scheut rode wijn (ik heb Cotes du Rhône gebruikt) die ook lekker weg drinkt. :) De wijn haalt in het vlees de smaak fors omhoog. Doe nu de uien en de sjalot erbij en roerbak dat even mee totdat het glazig is. Blus af met de runderbouillon totdat het net goed onder staat. Voeg nu de kruidnagels, de laurier, de tomatenpuree, ketjap, witte wijn azijn, kaneel, basterdsuiker en gekneusde peperkorrels toe. Voeg als laatste de maizena toe en laat het nu 2 uur lekker pruttelen (niet koken!), slowcooker enkele uren op low. Af en toe even controleren of het niet droog staat en anders wat bouillon bijgieten. Tenslotte proeven en eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Verwijder de laurierblaadjes. Nu heb je boterzachte en overheerlijke Hachee met een volle, donkere smaak en heerlijke saus. Eet smakelijk.
Serveertip
Lekker met rode kool met appel, spruitjes of prei en gekookte aardappels, rösti, puree of als warm stoofvlees over je frietje.
Laatste reacties
Heerlijk recept ze Zal zeker meer maken
Heerlijk! Ik heb het gemaakt met varkenswangetjes. Groetjes Dido
Al een tijdje in mijn kookboek staan. Vandaag eindelijk gemaakt. Heerlijk, komt vaker bij ons op Tafel
Ik heb hem vorige week gegeten, heerlijk, dus vandaag maak ik het voor 2 dagen, vandaag bij rode kool, morgen bij verse frietjes.
Echt een heerlijke stoofpot. Dank voor dit geweldige recept. Wij hebben er preistamppot met kaas en spekjes bij geserveerd. En het glaasje cote du Rhone uiteraard....
Gisteravond gegeten en het was heerlijk, zelfs mijn moedertje van 78 die bij ons heeft gegeten en nooit zo heel veel eet, schepte twee keer op. Ik heb er aardappelpuree met kaas en doperwtjes en appelmoes bij gegeten. Dit komt vaker op het menu. Groetjes, Marian.
Ik ben hem anders gewend maar daarom lijkt het me leuk om deze eens te proberen. Groetjes, Ineke
Wij hebben hem gister gegeten en ook wij hebben gesmuld. Had nog een half rood pepertje liggen wat ik er nog door heb gedaan. Mag blijven!
We hebben het vandaag gegeten en het was echt smullen. Ik heb het zonder tomatenpuree gemaakt en met rode wijnazijn. Het was lekker kruidig, alle smaken op zijn plaats, jammie!!!! Bedankt ik hou hem. Groetjes, Wilmie.
Hallo Alex, ik ga het zeker maken. Bedankt voor het recept. Groeten Rosa