Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

  • Nederlands,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2013
  • Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

  • Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

  • Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

  • Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

    Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr doorregen runderlappen
4 grote uien (in halve ringen)
4 sjalotjes (in stukken)
50 gr boter
Scheut rode wijn
1 el bruine basterdsuiker
1 flinke el tomatenpuree
2 ½ el witte wijn azijn
5 kruidnagels
3 laurierblaadjes
5 zwarte peper korrels (gekneusd)
2 ½ el ketjap manis
1 t kaneel
1 ½ el bloem of maizena
350 – 400 ml runderbouillon
Zwarte peper uit de molen
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan en/of slowcooker

Bereidingswijze

Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen, snij het dan in blokjes. Zorg dat je runderlappen neemt met wat vet erin, daar wordt het alleen lekkerder van. Pel de uien en de sjalotjes en snij deze voor voordat je begint. Neem een hapjespan, doe de boter erin, laat smelten en heet worden. Voeg het vlees in kleine porties toe en bak het al roerend aan alle kanten bruin. Breng wat op smaak met zout en peper. Blus het nu af met een scheut rode wijn (ik heb Cotes du Rhône gebruikt) die ook lekker weg drinkt. :) De wijn haalt in het vlees de smaak fors omhoog. Doe nu de uien en de sjalot erbij en roerbak dat even mee totdat het glazig is. Blus af met de runderbouillon totdat het net goed onder staat. Voeg nu de kruidnagels, de laurier, de tomatenpuree, ketjap, witte wijn azijn, kaneel, basterdsuiker en gekneusde peperkorrels toe. Voeg als laatste de maizena toe en laat het nu 2 uur lekker pruttelen (niet koken!), slowcooker enkele uren op low. Af en toe even controleren of het niet droog staat en anders wat bouillon bijgieten. Tenslotte proeven en eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Verwijder de laurierblaadjes. Nu heb je boterzachte en overheerlijke Hachee met een volle, donkere smaak en heerlijke saus. Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met rode kool met appel, spruitjes of prei en gekookte aardappels, rösti, puree of als warm stoofvlees over je frietje.

Laatste reacties

lenielotz321 avatar
lenielotz321 31-03-2020

Heerlijk recept ze Zal zeker meer maken

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 20-11-2016

Heerlijk! Ik heb het gemaakt met varkenswangetjes. Groetjes Dido

trijntje41 avatar
trijntje41 18-11-2016

Al een tijdje in mijn kookboek staan. Vandaag eindelijk gemaakt. Heerlijk, komt vaker bij ons op Tafel

jikke2 avatar
jikke2 13-06-2016

Ik heb hem vorige week gegeten, heerlijk, dus vandaag maak ik het voor 2 dagen, vandaag bij rode kool, morgen bij verse frietjes.

Eveline66 avatar
Eveline66 10-04-2013

Echt een heerlijke stoofpot. Dank voor dit geweldige recept. Wij hebben er preistamppot met kaas en spekjes bij geserveerd. En het glaasje cote du Rhone uiteraard....

Elburg64 avatar
Elburg64 23-02-2013

Gisteravond gegeten en het was heerlijk, zelfs mijn moedertje van 78 die bij ons heeft gegeten en nooit zo heel veel eet, schepte twee keer op. Ik heb er aardappelpuree met kaas en doperwtjes en appelmoes bij gegeten. Dit komt vaker op het menu. Groetjes, Marian.

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 02-02-2013

Ik ben hem anders gewend maar daarom lijkt het me leuk om deze eens te proberen. Groetjes, Ineke

ArualB avatar
ArualB 28-01-2013

Wij hebben hem gister gegeten en ook wij hebben gesmuld. Had nog een half rood pepertje liggen wat ik er nog door heb gedaan. Mag blijven!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-01-2013

We hebben het vandaag gegeten en het was echt smullen. Ik heb het zonder tomatenpuree gemaakt en met rode wijnazijn. Het was lekker kruidig, alle smaken op zijn plaats, jammie!!!! Bedankt ik hou hem. Groetjes, Wilmie.

rosaj avatar
rosaj 26-01-2013

Hallo Alex, ik ga het zeker maken. Bedankt voor het recept. Groeten Rosa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten