1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hachee
  5. Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

  • Nederlands,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2013

Ingrediënten 4 personen


750 gr doorregen runderlappen
4 grote uien (in halve ringen)
4 sjalotjes (in stukken)
50 gr boter
Scheut rode wijn
1 el bruine basterdsuiker
1 flinke el tomatenpuree
2 ½ el witte wijn azijn
5 kruidnagels
3 laurierblaadjes
5 zwarte peper korrels (gekneusd)
2 ½ el ketjap manis
1 t kaneel
1 ½ el bloem of maizena
350 400 ml runderbouillon
Zwarte peper uit de molen
Zeezout


Verder heb je nodig


Hapjespan en/of slowcooker


Heerlijke Hachee

staat nog te pruttelen, foto iets overbelicht, flits

staat nog te pruttelen, foto iets overbelicht, flits
Blokjes vlees

aanbraden en bruin braden in boter

aanbraden en bruin braden in boter
Uien en sjalot erbij

goed roeren en afblussen met wijn

goed roeren en afblussen met wijn
Kruiderij erbij

Laurier, kruidnagel enz. afblussen met bouillon en laat maar gaan

Laurier, kruidnagel enz. afblussen met bouillon en laat maar gaan

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen, snij het dan in blokjes. Zorg dat je runderlappen neemt met wat vet erin, daar wordt het alleen lekkerder van. Pel de uien en de sjalotjes en snij deze voor voordat je begint. Neem een hapjespan, doe de boter erin, laat smelten en heet worden. Voeg het vlees in kleine porties toe en bak het al roerend aan alle kanten bruin. Breng wat op smaak met zout en peper. Blus het nu af met een scheut rode wijn (ik heb Cotes du Rhône gebruikt) die ook lekker weg drinkt. De wijn haalt in het vlees de smaak fors omhoog. Doe nu de uien en de sjalot erbij en roerbak dat even mee totdat het glazig is. Blus af met de runderbouillon totdat het net goed onder staat. Voeg nu de kruidnagels, de laurier, de tomatenpuree, ketjap, witte wijn azijn, kaneel, basterdsuiker en gekneusde peperkorrels toe. Voeg als laatste de maizena toe en laat het nu 2 uur lekker pruttelen (niet koken!), slowcooker enkele uren op low. Af en toe even controleren of het niet droog staat en anders wat bouillon bijgieten. Tenslotte proeven en eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Verwijder de laurierblaadjes. Nu heb je boterzachte en overheerlijke Hachee met een volle, donkere smaak en heerlijke saus. Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met rode kool met appel, spruitjes of prei en gekookte aardappels, rösti, puree of als warm stoofvlees over je frietje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top